Gazete Vatan Logo

Esse olmadı, Zorlu yeni marka bakacak

Esse için Zorlu Grubu’yle görüşen Semih Şeftali, sürpriz bir kararla markasını 3 yatırımcıya sattı. ‘Gururla yerli’ sloganıyla tanınan Zorlu’nun CEO’su Ömer Yüngül, “Her işte bir hayır var. Birkaç sektörde büyüme planımız var ve züccaciye bunlardan biri. Artık yeni fırsatlara bakacağız” dedi

Esse olmadı, Zorlu yeni marka bakacak

Zorlu Grubu’nun bünyesine katmaya hazırlandığı Esse’yi sürpriz bir şekilde Haşim Erhan Abaz, Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş satın aldı. Taç ve Linens markalarıyla ev tekstilinde pazarı domine eden Zorlu’nun büyümek istediği alanlardan biri olan züccaciyede Esse’yi alamadı ama yeni fırsatları değerlendirmeye kararlı. Esse için görüştüklerini belirten Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Biz inceleme aşamasındayken başka isimler satın aldı. Her işte bir hayır var. Biz beyaz eşya, elektronik ve birkaç sektörde daha büyüme planları yapıyoruz ve züccaciye de bunlardan biri... Bu sektörlerde önümüze çıkacak yeni fırsatları değerlendireceğiz” diye konuştu.

Çoğunluğu alacaktı

Tefal’den ayrılan Semih Şeftali’nin 2002’de kurup 170 mağaza ve 240 milyon TL cirolu dev bir zincire dönüştürdüğü Esse ile Zorlu Holding, 2015 sonundan beri görüşüyordu. Türkiye’ye 1993’te giren Fransız Tefal’in ilk personeli olan, 8 yıl şirkette çalışan ve 2002 yılında kendi şirketi Esse’yi kuran Semih Şeftali’nin kurduğu Esse’nin çoğunluk hissesi Zorlu’ya satılacak, Semih Şeftali markanın başında kalmaya devam edecekti.

Haberin Devamı

Yeni ortaklar kim?

İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre; 10 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Esse’nin yeni yönetimi Haşim Erhan Abaz, A. Cüneyt Yağcı ve Atilla Okumuş’tan oluşuyor. Haşim Erhan Abaz’ın, Ataköy Dayanıklı Tüketim ve Kahveci Gıda’da da ortaklığı var. Cüneyt Yağcı, Terranova Kozmetik ve Zakkum Danışmanlık isimli iki şirkette daha yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor. Atilla Okumuş ise Nish Mobilya, İşdekor Yapı Tasarımları, İş Mimarlık ve İnşaat ile Birinci Tekstil isimli şirketlerin ortağı olarak görünüyor.

İmirzalıoğlu satışları olumlu etkiledi

GEÇEN yıl yeni reklam kampanyasına “Türkiye Vestelleniyor” sloganıyla start veren Vestel, yeni reklam yüzü Kenan İmirzalıoğlu’nun rol aldığı “Gururla Yerli” temasını işleyen reklam filmleriyle tüketiciye sesleniyor. Ömer Yüngül, Kenan İmirzalıoğlu’nun grubun amiral gemisi olan markanın satışlarına çok olumlu katkı sağladığını vurguladı. Yüngül, “Türk insanı Kenan İmirzalıoğlu’nu çok seviyor ve güveniyor. Markamızın reklam yüzü olduktan sonra çok olumlu geri dönüşler aldık. Satışlara çok olumlu katkı yaptığını görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı