Gazete Vatan Logo

Esrarengiz cisim geçince NASA yayını kesti!

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan yapılan canlı yayın, kameraların önünden parlak bir nesnenin geçmesinin hemen ardından kesildi. NASA konu hakkında yorum yapmazken, internet kullanıcıları gizemli nesnenin uzaylılara ya da Çin’e ait olabileceğini söylüyor.

Esrarengiz cisim geçince NASA yayını kesti!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) uzaydan yaptığı canlı yayını takip eden meraklıları, çarpıcı bir olay keşfetti. 9 Temmuz günü Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yapılan canlı yayında tanımlanamayan, parlak bir nesnenin hareket halinde olduğu görüldü. Görüntülerin hemen ardından NASA canlı yayını kesti. Durumu fark eden 'Streetcap1' adlı internet kullanıcısı, esrarengiz cismin görüntülerini kaydetti ve YouTube'a yükledi. Video kısa süre içinde 200 binden fazla kişi tarafından izlenirken, tartışmalar başladı. Görüntüleri yükleyen kişi "Unutmayın, bir meteor da olabilir. Ancak NASA'nın tam bu cismin ortaya çıkmasının ardından görüntüleri kesmesi şüphe çekici" dedi.

İLK KEZ OLMUYOR

Kimi kullanıcılar, hareket eden cismin uzaylılara ait bir UFO olabileceğini öne sürerken, kimileri de Çin'in uzaya gönderdiği ilk uzay aracı olabileceğini iddia etti. Çin, 2011 yılında Tiangong-1 isimli bir uzay modülünü yörüngeye oturtmuştu. Bu uzay aracıyla bağlantının kesildiği, aracın kaybolduğuna dair haberler dünya basınına yansımıştı. Kimi kullanıcılar "6 yıldır Uluslararası Uzay İstasyonu'nu takip ediyorum. Bu gördüğümüz Ay da değil meteor da. Bu başka bir şey" yorumunda bulundu. Videonun altındaki mesajlarda "NASA, canlı yayını niçin kestiğini açıklamak zorunda" ifadeleri de yer aldı. Olay hakkında herhangi bir yorum yapmayan NASA yetkilileri, canlı yayın kesintilerinin genelde teknik arızalar ya da sinyal kaybından kaynaklandığı yönünde görüş belirtiyor. Geçtiğimiz kasım ayında da NASA'nın kameralarına at nalı benzeri bir cisim yakalanmış, o görüntülerin hemen ardından da canlı yayın kesilmişti.

Sabah.

Haberin Devamı