Gazete Vatan Logo

Esra Sönmezer kimdir?

Takipçilerinden gelen "Sen farklısın ve dünya starlarına meydan okursun niye daha çok göremiyoruz” sorularına, ‘’Sorun genlerimde’’ yorumunu yaptıktan sonra, merak edilen Esra Sönmezer kimdir?

‘’Arnavut bir baba ve Yunan asıllı bir annenin kızıyım, fiziğim Türk Tipinden çok Avrupalıya benziyor. Sorun genlerimde. Artık fiziğime uygun karakterler yazılmalı’’ diyen Esra Sönmezer bugün en çok aranan kişiler arasına girdi. Peki, Esra Sönmezer kimdir?

Esra Sönmezer Kimdir?

23 Şubat 1982 tarihinde doğan Esra Sönmezer Arnavut kökenli bir ailenin tek çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. 8 yaşından 12 yaşına kadar bale eğitimi alan Sönmezer, çeşitli resitallerde de sahne aldı. 2002 yılında katıldığı Türkiye güzellik yarışmasından birincilik elde ettikten sonra Dünya Güzellik yarışmasında ise Türkiye’yi temsil ederek, dünya dördüncüsü oldu. Dördüncü olduğu için hakkının yenildiğini düşündü ve tacını kabul etmeyerek sahneye fırlattı.

Esra Sönmezer, 2002 yılı sonrasında annesinin vefat etmesi nedeniyle işlerine 5 yıl boyunca ara verdi. 2007 yılında Müjoyunculuk ve tiyatro okuluna girdi. Orada tiyatro, müzik, dans ve sinema dersleri aldı.

2008 yılından 2010 yılına kadar TRT2 ekranlarında 2 yıl ‘’Hayatımız Sigortalı’’ adlı programı hazırlayıp, sundu. Cine5 ekranlarında ise 1 yıl, ‘’Doğal Yaşam’’ isimli sağlık programını sundu. Yine Cine 5’te ‘’Esra’nın Yemek Günlüğü’’ adlı programı sundu.

Haberin Devamı

Oynadığı oyunlar

Müjdat Gezen ile birlikte Jüri adlı kabarede, Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım, Savaşma seviş oyunlarında ve Oda tiyatrosu ekibiyle de Meyhane’de Tiyatro adlı oyunlarda oynadı.