Gazete Vatan Logo

Esprilerle kapıştılar

ABD’de bir yardım kuruluşunun yemeğinde karşı karşıya gelen başkan adayları samimi ve esprili bir dille birbirine yüklendi. Demokrat aday Clinton, kendisine ‘rüşvetçi’ diyen Trump’ı Rusya Devlet Başkanı Putin’in atına benzetti

Esprilerle kapıştılar

ABD’de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump ile Demokrat Partinin adayı Hillary Clinton, başkan seçilebilmek için yürüttükleri kampanyada çıktıkları televizyon tartışmasından 24 saat sonra bu kez New York’taki bir Katolik vakfının yardım yemeğinde karşı karşıya geldi. Çıktıkları son canlı tartışmada birbirlerinin elini dahi sıkmayan başkan adayları, Katolik kuruluşu Alfred E. Smith Memorial Vakfı’nın yıllık yardım yemeğinde aynı sahneyi paylaşarak birbirlerine esprili bir dille yüklendi.

Trump’ı yuhaladılar

Samimi bir havada geçen yemekte Trump, Clinton’ı ‘işadamları önünde ilk kez bedava konuşma’ yapması üzerinden esprili bir dille iğnelerken salondan büyük kahkaha yükseldi. Ancak Trump’ın, Clinton’ı yolsuzlukla suçladığı bölümde kahkahalar yerini yuhalamaya bıraktı. ‘Emlak kralı’ lakaplı Trump, Clinton için, “O kadar yozlaşmış ki, yolsuzluk komisyonundan bile atıldı” ifadesini kullandı.

Trump ve Clinton’ın, New York Kardinali Timothy Dolan’ın sağında ve solunda oturduğu davetin katılımcıları arasında, New York Valisi Andrew Cuomo ve Belediye Başkanı Bill de Blasio da yer aldı. New York seçkinlerinin katıldığı gecede bin 500 davetli bulunurken, her bir davetli 3 bin dolar ödedi. İşte başkan adaylarının atışmasından önemli satır başları:

Haberin Devamı

Trump:

- Biz aslında birbirimize karşı medeni olabileceğimizi ispatlamıştık. Aslında kürsüye çıkmadan önce Hillary yanlışlıkla bana çarptı ve gayet medenice “Pardon” dedi. Ve ben de çok kibarca cevap verdim.

- Hillary’nin bu akşam biraz fazla güleceğinden şüphem yok.

- Bakın ellerime küçük diyorlar, ama hayır çok güzeller.

- Hillary’nin bu akşam burada olacağından emin değildim. Çünkü ona e-posta ile davetiye göndermediğinizi sanıyorum. Belki gönderdiniz ve WikiLeaks yoluyla daha yeni öğrendi.

- Hillary çok rüşvetçi, Watergate Komisyonu’ndan atıldı. Oradan atılacak kadar nasıl rüşvetçi oluyorsun?

Clinton:

- Trump at gibi sağlıklı, tıpkı Vladimir Putin’in atı gibi. (Trump’ın Rusya’ya hayranlığına)

- Uykuma ara verdim ve buraya geldim, minnettar olmalısınız. Genelde böyle konuşmalar yapabilmek için şarj olmam gerekiyor. (Trump’ın kendisine yönelik ‘enerjisi olmadığı için sürekli kestiriyor’ eleştirisine)

Haberin Devamı

- Donald’ın performans artırıcı ilaç kullandığım şeklindeki sözleri beni çok sevindirdi. Aslında evet kullandım. Ve bu ilacın adı ‘hazırlık’tı (Canlı televizyon tartışmalarına doping kullanarak çıktığı yönündeki iddialara)

‘Eşime çok yüklenmeyin’

Gecenin Trump adına en akılda kalıcı anı ise, eşi Melania Trump’ın, ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michele Obama’nın geçmişte yaptığı bir konuşmasını ‘çalmasına’ karşın onun kadar ilgi görememesine yaptığı atıftı.

Gülerek izledi

Milyarder işadamı, Amerikan medyasının seçim kampanyasında taraflı tutum takındığını ileri sürerek, “Biliyorsunuz Başkan (Obama) bana ‘sızlanmayı bırak’ dedi, fakat medyanın gerçekten bu yıl öncekinden çok daha taraflı olduğunu söylemek zorundayım. Delil mi istiyorsun? Michelle Obama bir konuşma yapıyor ve herkes seviyor. Onun çok harika biri olduğunu düşünüyorlar. Eşim Melania da tam olarak aynı konuşmayı yaptı ve herkes ona yüklendi” dedi. Melania, ise eşinin kürsüdeki performansını uzun süre gülerek izledi.

Haberin Devamı

Trump karşıtı şarkı yazdı

ABD’li rap şarkıcısı Eminem de ‘Trump karşıtları’ kervanına katıldı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın başkan olması halinde ülkeye felakete sürükleyeceğini düşünen Eminem, Trump’a bir hayli ağır ifadelerle yüklendiği özel bir şarkı besteleyerek sosyal medya hesabından yayınladı. Ünlü rapçi, kesinlikle başkan olmasını istemediği Trump’a ağır ifadelerle yüklendiği ‘Campaign Speech’ (Seçim Konuşması) isimli yaklaşık 8 dakikalık şarkısını Facebook hesabından yayınladı.

Ünlü rapçi, şarkısında Trump’a ‘gevşek tank’ şeklinde seslenirken, “Bu hastalıklı adaydan korkmalısınız” ifadelerine yer verdi. Eminem, şarkının ilk üç buçuk dakikasında sadece Trump’a yükleniyor.