Gazete Vatan Logo

Espark’ta çocuklar geleceği kodluyor

Espark AVM’nin 10’uncu yıl dönümü kutlamalarında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Espark’ta çocuklar  geleceği kodluyor

Eskişehir’in gözde alışveriş merkezi Espark AVM’nin 10’uncu yıl dönümü kutlamalarında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. 1.000 çocuğu geleceğin meslekleri olan kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik okur-yazarlık konusunda ücretsiz olarak eğitecek.

Espark’ın BGA ile yaptığı sosyal sorumluluk projesi, çocukların geleceğinde yeni ufuklar açılmasına olanak sağlayacak. 19 Mayıs’ta başlayan eğitimler her hafta sonu Espark’ta yapılacak. Geleceğin yazılımcılarına AVM içinde özel bir çalışma alanı hazırlayan Espark, bu eğitimleri bir yıl boyunca ücretsiz olarak sunacak.

Espark AVM Müdürü Gökay Uzar, konuyla ilgili şunları söyledi: “Espark olarak bu sene 10’uncu yaşımızı kutluyoruz. Bu süre içerisinde en fazla tercih edilen AVM olduk. Ayda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi sayısı bize olan ilginin bir göstergesi. Yeni yaşımızı, Eskişehirlilere ve toplumumuza olan teşekkürümüzü, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi geliştirerek sunmak istedik. Bu projeyle çocuklarımızı bilişim alanında geleceğe hazırlamak arzusundayız. Ülkemizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitimlerine destek vermek, onların geleceğine yatırım yapmak bizi mutlu ediyor.”

Haberin Devamı