Gazete Vatan Logo

Esnafa çok özel faiz 22 ülkeye satış kartı

1.7 milyon esnafa yönelik düşük oranlarda kredi, indirim ve ePttAVM aracılığıyla 22 ülkeye devlet güvencesinde ihracat yapma imkanı tanıyan Esnaf Kart faaliyete geçti. Ulaştırma Bakanı Arslan, “Esnafımız artık PTT’nin desteğiyle daha da güçlü” dedi.

Esnafa çok özel faiz 22 ülkeye satış kartı

Türkiye’deki 1.7 milyon esnafa yönelik avantajlar ve indirimler sağlayacak, PTT ile Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hazırlanan Esnaf Kart tanıtıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, esnaf ve sanatkârların sadece ekonomi için değil, ülkenin her alanında önemli birer aktör olduğuna işaret ederek, Esnaf Kart ile de kurumlar tarafından esnafların değişen ve gelişen ekonomik yaşama uyum sağlayarak, yeni yaşam tarzından fazla katkı sağlamasına vesile olduklarını bildirdi.

Bakan Arslan, protokol kapsamında esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Kart aracılığıyla birçok hizmetin anında ve uygun şartlarda alınabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

ePttAVM ile ihracat

“Esnafımız PTTBank’tan özel faiz oranlarıyla kredi alabilecek, PTTcell’in özel tarifelerinden, önemli indirimlerle PTT Sigorta güvencesinden ve PTT Kargo indirimlerinden faydalanacak. e-Ticaret konusunda esnafımızın dışarıya açılması, daha fazla ihracat yapması ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlaması adına bu uygulamayı çok önemsiyorum. ‘ePttAVM.com’ sitesi çok daha rahat ve güvenle ihracat yapmalarına imkan verecek. Sadece 81 ile değil, dünyanın her yerine kolay ulaşmanızı sağlayacak. Kargo ve gümrük masrafı olmaksızın dünyanın her yerine en kolay ihracat yöntemiyle ulaşmanız önemli. ePttAVM satış, pazarlama ve reklam desteği verecek. 22 ülkeye devlet güvencesinde satış yapılabilecek. Kayıtlı elektronik posta (KEP) ile gönderim ücretlerinde yüzde 25 indirim sağlanacak. Kısacası esnaf ve zanaatkarımız artık PTT’nin desteğiyle daha da güçlü olacak.”

Haberin Devamı

PTT’nin gücü

PTT’nin 178 yıllık tarihinden aldığı güçle dünya markası haline geldiğini ifade eden Arslan, kurumun geldiği noktada gücünü, esnaf, sanatkar ve vatandaşa hizmet için kullanacağını anlattı.

Esnafın ürünleri dünyaya açılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf Kart ile Türkiye’nin 2023 vizyonunda mihenk taşı olacak bir projeye imza atıldığına dikkati çekerek, “Bu projeyle esnafımız bir nefes alacak, müşteri yelpazesini genişletecek, finansman ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayabilecek” dedi. Sistemle esnafın, malını e-pttavm’den yurt içinde satar gibi sisteme dahil edeceğini vurgulayan Tüfenkci, PTT’nin bu malların uluslararası mecralarda satışını gerçekleştireceğini söyledi. Tüfenkci, “Kars’ta, Malatya’da, Aydın’da, Tekirdağ’da hangi ilde olursa olsun esnafımızın ürünleri, sanatkarlarımızın el emeği göz nuru ürünleri ‘e-pttavm’ vasıtasıyla dünyaya sunulacak. Esnafımıza yeni bir ufuk açıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İthalattan ihracata geçeceğiz
PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de hükümetin destekleriyle ekonomiyi büyütmek ve esnafın rekabet edebilirliğini artırmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Stratejilerinin e-ithalattan e-ihracata geçmek olduğunu belirten Bozgeyik, “Biz PTT olarak çok önemli lojistik hizmetleri yapıyoruz. Dünya posta teşkilatları içinde hatırı sayılır bir noktadayız ama bunların önemli bir kısmı ithalata dayalı lojistik. Şimdi bununla birlikte ihracata dayalı lojistiğimizi artırırken esnafın da rekabet gücünü artırmak için gayret içinde olacağız” diye konuştu. Bozgeyik, esnafın elektronik sisteme geçişi, bankacılık, kıymetli taşların taşınması, taksicilere pos cihazı gibi detaylı projeleri de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Haberin Devamı