Gazete Vatan Logo

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde saldırı: 4 ölü!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde bir araştırma görevlisi, mesai arkadaşlarına silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 4 kişinin hayatını kaybederken, saldırgan gözaltına alındı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde saldırı: 4 ölü!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde, bir araştırma görevlisinin silahlı saldırısı sonucu 4 öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği, şüphelinin polis tarafından yakalandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan Bayar, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

CENAZELER MORGA KALDIRILDI

Olayın ardından ESOGÜ Meşelik Kampüsü Eğitim Fakültesi'ne gelen Dekan Cemil Yücel, burada bir süre Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak ile görüştü. Dekan Yücel daha sonra fakülte binasından ayrıldı.

Öldürülen 4 akademik personelin yakınları da acı haberi alarak kampüse geldi. Sinir krizi geçirip gözyaşı döken ve baygınlık geçiren personel yakınları, kampüs içerisindeki ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürüldü.

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasından sonra cenazeler, Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlı Volkan Bayar'ın ise sorgusunun devam ettiği belirtildi.

VOLKAN BAYAR'IN ÖN İFADESİ ALINDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde 4 öğretim üyesinin hayatını kaybettiği olayın ardından Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak açıklamalarda bulundu.

Olayın ardından saldırgan Araştırma Görevlisi Volkan Bayar'ın yanı sıra eşi Saadet Aylin Bayar da gözaltına alındı. Bu gelişmelerin ardından olayın yaşandığı Eğitim Fakültesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Volkan Bayar'ın ilk ifadesini anlattı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktaran Vali Çakacak, "Osmangazi Üniversitesi'nde bugün vuku bulan bu menfur saldırıda ölen öğretim üyelerimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyorum. Savcılarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar. Olayın faili Araştırma Görevlisi Volkan Bayar emniyette. Kendisinin ön ifadesi alındı. İfadeye göre kendisi ve eşi hakkında sözlü ve fiili saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Yasin Armağan tarafından şikayet edilmiş. Rektörlük tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere bir yazı yazıyor ve 19 Nisan'da 'Şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim' diyor. Bugün bu zarf eline geçince, eşini de çağırıp zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıda otoparkta bulunan aracına binerek, bulundurma ruhsatlı silahı ile önce Yasin Armağan'ın odasına gidiyor. Daha sonra da diğer odalara girerek ateş ederek olayı işlediğini ifade etmiş. Bu bilgiyi açıklamak istedik. Çünkü olay çok farklı şekillerle farklı yerlere çekiliyor" dedi.

Haberin Devamı

YÖK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki menfur olayı gerçekleştiren araştırma görevlisi olan Volkan Bayer, hakkında üniversite ve YÖK tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddiasına dair açıklama yaptı.
YÖK'ten Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ndeki menfur olayı gerçekleştiren araştırma görevlisi olan Volkan Bayer hakkında üniversite ve YÖK tarafından hiçbir işlem yapılmadığı iddiasına ilişkin yapılan açıklamada, "Silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi hakkında müfteri olduğuna dair Başkanlığımıza 3 adet şikayet dilekçesi verilmiş olup, bu dilekçeler 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 53. maddesi uyarınca, işlem yapmakla görevli ve yetkili olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne gereği yapılmak üzere iletilmiştir. Rektörlük tarafından kişi hakkında daha önceden açılmış olan soruşturmanın devam ettiği bilgisi verilmiştir" denildi.
REKTÖRDEN AÇIKLAMA GELDİ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektör. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 4 olduğunu açıkladı.
Prof. Dr. Gönen, yaptığı açıklamada, "Volkan ismindeki bir araştırma görevlimiz, dekan beyin odasına giriyor. Dekan bey orada tesadüfen yokmuş. Fatih bey varmış, onu vurmuş. Daha sonra dekan yardımcımız ve üst katta 2 araştırma görevlimizi de vurmuş. Daha sonra elinde tabanca ile binayı terk ettikten sonra güvenlikçilerimiz takip ekmişler. Biraz ileride polis derdest etmiş. Durum bundan ibaret. Şu anda şimdilik 4 ölümüz var. Başımız sağ olsun. Osmangazi Üniversitesi camiası olarak inşallah bu tür hadiseleri bir daha yaşamayız. Başımız sağ olsun” dedi.

Haberin Devamı

SINAVLAR ERTELENDİ

Haberin Devamı

Üniversitede yarın yapılması planlanan sınavlar haftaya ertelendi.

VALİ: ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Olay yerine gelen Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak açıklamasında başsavcılığın olayla ilgili 3 savcıyı görevlendirdiğini söyledi. Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi: "Volkan B. adında bir araştırma görevlisi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, iki araştırma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi ve olayın araştırması yapılıyor. Sebepleriyle ilgili olarak çok yönlü araştırma yapıldıktan sonra geniş bilgi verilecek. Şimdilik yapacağımız açıklama bu kadar. Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu. Daha sonra olay aydınlandıkça gerekli açıklama yapılacaktır.''

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

YÖK Başkanı Yekta Saraç yaşananlarla ilgili resmi twitter hesabından açıklama yaptı. Saraç; "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, bir öğretim görevlisinin silahlı saldırısı sonucu dört akademisyenimizin hayatını kaybettiği bilgisini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden kıymetli akademisyenlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır. Başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi camiası olmak üzere bütün akademik camiamızın başı sağolsun." açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANI: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, BİR YARALI VAR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırı ile ilgili açıklama ayapan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bugün saat 14.34'te, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı bir kişi, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı" dedi. Yaralı olan bir kişinin, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında olduğunu belirten Demircan, silahlı saldırı sonucunda, araştırma görevlileri Yasir Armağan, Serdar Çağlak, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ve Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın'ın hayatını kaybettiğini belirtti. Demircan, "Bu kişiler hastaneye geldiklerinde maalesef hayatlarını kaybetmiş durumdaydılar. Saldırıyı düzenleyen kişinin de aynı fakültede görev yapan bir araştırma görevlisi olduğu iddia ediliyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum, sabır niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği YÖK Başkanı Saraç'tan Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırı hakkında bilgi aldı.