Gazete Vatan Logo

Eskişehir'de coşkulu resepsiyon

ESKİŞEHİR'de Cumhuriyetin 84'üncü yılı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katılan protokol, pasta kesip 10'uncu Yıl Marşı'nı hep birlikte söyledi. Resepsiyonda türbanlı kadınların da bulunması dikkat çekti.

Cumhuriyetin 84'üncü yılı Eskişehir'de de coşku ile kutlandı. Vali Kadir Çalışıcı'nın dün akşam Anemon Otel Eskişehir Salonu'nda verdiği resepsiyona 1'inci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Murat Sönmez, MHP Milletvekili Beytullah Asil, DSP Milletvekili Tayfun İçli, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fevzi Sürmeli, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, ETO Başkanı Cemalettin Sarar ile çok sayıda kişi katıldı.

Gecede Hüseyin Erbay yönetimindeki Eskişehir Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu ile sanatçı Ali Rıza Saltuk Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi. Resepsiyonda türbanlı kadınların da bulunması dikkat çekti.

Üzerine `Cumhuriyetimizin 84'üncü Yılı Kutlu Olsun' yazılı olan ve etrafı Türk Bayrakları ile donatılmış olan pastayı Vali Kadir Çalışıcı, Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen eşleri ile birlikte kılıçla kesti. Pasta kesiminin ardından çalınan 10'uncu Yıl Marşı'na Vali Çalışıcı, korgeneral Balanlı ve Büyükerşen ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti.

Haberin Devamı