Gazete Vatan Logo

Eski sevgiliye ihbar şoku!

İstanbul'da bir hemşire, ayrıldığı doktor hakkında BİMER'e sahte isimlerle ihbar yağdırınca hakkında 242 yıl istemiyle dava açıldı.

Eski sevgiliye ihbar şoku!

Doktor S.E., aynı yerde çalıştığı hemşire A.B. ile sevgiliydi. İkili ayrıldıktan sonra A.B. işyerini değiştirdi. Ancak doktor S.E.'nin hayatı bir süre sonra BİMER'den gelen şikâyet dilekçeleriyle allak bullak oldu. 24 ayrı kişinin yaptığı ihbarlarda, doktorun hastalarını muayene sırasında taciz ettiği hatta cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi.

İdari soruşturma geçiren S.E., iftiraya uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulununca soruşturma başlatıldı. İhbarların aynı IP üzerinden yapıldığını belirleyen savcılık, cep telefonu numarası ve sahibi E.D.'ye ulaştı. E.D. hattı nişanlısı olan hemşire A.B.'nin kullandığını söyledi.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

İfadesi alınan hemşire suçlamaları kabul etmedi. Soruşturmayı derinleştiren savcılık, ihbarlarda adı geçenlerin ihbar yapmadığını hatta bir çoğunun muayene bile olmadığını ortaya çıkardı. Savcı, A.B. hakkında "iftira, kişisel verileri izinsiz kullanmak, hakaret" suçlarından 242 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açtı. (Sabah)