Gazete Vatan Logo

Eski ÖSYM Başkanı uyardı!

Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan YGS'de şifreli kopya iddialarını değerlendirdi...

Eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan YGS'de şifreli kopya iddialarını CNN TÜRK'e değerlendirdi; "ÖSYM siyaset dışında tutulmalı" dedi. "1 milyon 700 bin kitapçık fantazidir" diyen Yarımağan, "Yeni yönetim hangi haksızlığı giderdi?" diye sordu.

CNN TÜRK'e konuşan Yarımağan, "YGS'de şifreli kopya ihtimalini yüzde 10'dan az görüyorum, bana mantıklı gelmiyor. Basın kopyasında farkında olmadan, dolaylı şifreleme yapılmış" dedi.

Esas eleştirisinin bu kadar çok farklı soru kitapçığı oluşturulması olduğunu belirten Yarımağan, bunun pedagojik olarak yanlış olduğunu vurguladı.

Yarımağan, "Sorular ünite bazında zorluk derecesine göre sıralanır, şıklar da rastgele değiştirilemez, büyüyen sırada olmalı. Bizim dönemimizde 10 tane kitapçığı bile bu kurallara uyarak zor oluştururduk" dedi.

Yeni yönetimin, "Bu sistemle haksızlıkları giderdik" açıklamasını da eleştiren Yarımağan, "Hangi haksızlıkları ortadan kaldırıyorlar? Hangi dönemde ne gibi haksızlıklar vardı, açıklanmalı " diye konuştu.

Haremlik-selamlık sınav

Eski ÖSYM Başkanı, bazı okullarda kız ve erkek öğrencilerin farklı farklı sınıflarda sınava girmesinin tesadüf şeklinde açıklanmasının mümkün olmadığını vurguladı, "Bu tesadüf olmaz. Bazı rakamları tam söylemiyorlar. Trilyonda bir olasılık bile olamaz. Bilerek yapılmıştır ya da hata olmuştur" dedi.

Yarımağan, şifre iddiaları sonrası istifayı gerektirecek bir durum olmadığını belirtti, ÖSYM siyaset dışı tutulmalı. YÖK'e siyaset bulaştı, şimdi de ÖSYM'ye giriyor. yönetimler toptan değişmemeli, uzmanlık ve tecrübe esas olmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı