Gazete Vatan Logo

Eski MİT’teki yapı şimdi Emniyet’te

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Tuncay Güney’in MİT üyesi olduğu yönünde iddialar üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Yılmaz, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’in talimatıyla, başında eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür’ün yasadışı bir yapı kurduğunu söyleyen Yılmaz, “O dönem MİT’teki kontr-terör merkezi, MİT içinde ve MİT yönetimine rağmen Çiller’in desteğiyle oluşturulmuş ve dışarıdan birtakım adamların da dahil edildiği tamamen keyfi ve siyasi çalışan bir yapıydı. 1996’da işaret ettiğim bu yapı Eymür’ün başkanlığındaki yapıydı. MİT içerisindeki yasadışı yapılanma bugün emniyete kaydı” dedi.

Fethullahçılar da var

Mesut Yılmaz, Emniyette yalnızca hükümete değil, Fethullah’a çalışan bir yapılanmanın da olduğunu söyledi. MİT’in Güney’e ilişkin belgesinin basına sızdırılmış olmasının MİT’teki çekişmeden kaynaklandığına da dikkat çekti: “MİT’in içinde korkunç bir çekişme var. Kendi aralarında bile davalık oldular (MİT tarafından Eymür aleyhine açılan davayı ima ediyor). Öte yandan Eymür’ün kendi internet sitesinde yayın yapması hem kanunlara hem de çalışma prensiplerine aykırıdır. MİT’in Ergenekon belgelerini çok önce Başbakanlık’a sunmuş olması gerekirdi. MİT, yeni yeni çözülmeye başlayan bağlantılarından dolayı bu belgeleri Başbakanlık’a sunmamıştır.”


Ergenekon bayrağı!


İstanbul Emniyeti’nin 2001’de Tuncay Güney’in evinde ele geçirdiği ve bir kısmı esrarengiz bir şekilde kaybolan belgelerin bulunduğu öne sürüldü. Kayıp belgeler arasında bir de Ergenekon terör örgütünün bayrağının olduğu iddia ediliyor. Bayraktaki simgeler ise dikkat çekici. Göktürk bayrağının içine oturtulan mavi kısım Türklüğü simgeliyor, ’Davut Yıldızı’ ile pergel ve gönye ise masonluk simgeleri olarak biliniyor. Bayrağın sol köşesinde bulunan pergel ve gönye şeklindeki mühür ise Ergenekon’un büyümesini ve uluslararası arenada kabul görmesi anlamına geliyor.



Haberin Devamı