Gazete Vatan Logo

Çarkın: Bir sürü ceset...

1990’lı yıllarda gerçekleştirilen operasyonların başında gelen isim Ayhan Çarkın öldürdüğü faili meçhuller için, ‘Yer göstereceğim’ dedi.

Çarkın: Bir sürü ceset...

Kamuoyunun Susurluk davası ile birlikte tanıdığı eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, aynı zamanda faili meçhul cinayetlerin bir numaralı sanığı olarak da biliniyor. Çeşitli zamanlarda faili meçhul cinayet davalarında yargılanırken çarpıcı itiraflarda bulunan Çarkın'dan korkunç iddia geldi.

"TIRNAKLARINIZLA KAZIYARAK ÇIKARACAKSINIZ"

Görevde bulunduğu yıllarda yürütülen operasyonlar bağlamında öldürülen insanların cesetlerinin gömülü bulunduğu yeri göstereceğini iddia eden Çarkın, kan donduran açıklamalarda bulundu.

Çarkın 'Öldürdüğümüz insanların suyuna muhtaç kaldık' diyerek, "Bir sürü çocuk, ceset… Ben size yeri göstereceğim. Siz oralardaki cesetleri tırnaklarınızla kazıyarak çıkaracaksınız" sözlerini kaydetti.

Çarkın, daha önceki açıklamalarında bu operasyonları gerçekleştirmiş olduğunun pişmanlığını yaşadığını belirtirken, "Bu toplu mezarlar bu ülkenin ayıbıdır" demişti.

"ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM"

Çarkın öldürülen kişilerin cesetlerinin yerini açıkladıktan sonra, 1995 yılından itibaren gözaltı sürecinde kaybettiği yakınlarını arayan 'Cumartesi Anneleri'nden de özür dilemek istediğini belirtti.

Cumartesi Anneleri'nin aradığı yakınlarının kısmen faili olan Çarkın, bir basın açıklaması düzenleyerek dileyeceği özrün tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istedi.

ANNELERİN TEPKİSİ NE OLACAK?

Haberin Devamı

'Cumartesi Anneleri' grubunun oluşmasına neden olan isimlerden biri olan Çarkın'ın bu iddiası ise, eşlerinin, çocuklarının, yakınlarının kemiklerini teslim almaya bile razı olan anneler tarafından nasıl karşılanacağı ise merak konusu.

*Öte yandan Cumartesi Anneleri 27 Mayıs 1995 yılından bugüne her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi düzenleyerek, gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arıyor.

*Ayhan Çarkın ise Özel Tim Polisi olarak göreve başlamış, Güneydoğu’da ve farklı şehirlerde düzenlenen sayısız hücre evi operasyonlarına katılmış, birçok suikast ve faili meçhul cinayetlerin sanığı olarak yargılanmıştı.

(Sadecehaber/Seda Çakır)

Haberin Devamı