Gazete Vatan Logo
Magazin Eski mankenlerin heyecanı

Eski mankenlerin heyecanı

Bir döneme damgasını vuran mankenler podyuma çıkıyor

Aralarında Türkiye ve Avrupa güzellerinin de bulunduğu 19 manken, yardım amacıyla Salı günü yeniden podyuma çıkacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Emirgan Şubesi’nin üyesi 19 eski manken bir araya gelerek öğrencilere burs sağlayabilmek ve Prof. Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi’ne katkıda bulunmak için defileli bir yardım gecesi düzenleyecek.

31 Mart 2009 Salı günü İstanbul Hilton Otel’de gerçekleşecek defileye 1970’li yılların milli mankenleri, Türkiye Güzelleri ve Avrupa Güzeli olmak üzere 19 kadın katılacak. İşte bir döneme damgasını vuran mankenlerden çarpıcı açıklamalar:

Biz daha şanslıydık

Tülin Kartal TURAN: Yıllar sonra podyumda olmak ve en önemlisi Atatürk kadınlarından küçük bir örnek sunmaya çalışmak benim için gerçekten çok önemli. Ben en son 1977 yılında podyumlarda göründüğümden bu yana aklımda kalanlar sadece güzel anılar. Şimdiki mankenlerden daha şanslıydık. En azından tesettür defilelerine çıkmak durumda değildik. Belki de o kadar profesyonel değildik. Yeni nesil mankenlere tek tavsiyem var.. İşlerinin layıkıyla yapmaları ve çağdaş, cesur, gururlu Atatürk kadınları olmaları.

Biz mankendik diyebiliyoruz

Fatoş Kayacan HATAYLI: Yeni çıkan mankenleri çok havalı ve çok güzel buluyorum. Ayrıca bizlerden neredeyse 8-10 cm daha uzunlar. Ama yine de, “galiba biz daha şanslıydık” diye düşünüyorum. Çünkü, bizim zamanımızda mankenliğin bir ayrıcalığı ve saygınlığı vardı. Belki, onlar kadar para kazanmadık, ama bugün hala gururla “bir zamanlar mankendik” diyebiliyoruz! Onlara tavsiyelerim çok fazla. Herşeyden önce eğitimlerini tamamlamalarını ve bir meslek edinmelerini öneriyorum. Biz bu mesleği büyüklerimize ve topluma çok zor kabul ettirdik.

Biz sadece elbise teşhir ederdik

Gülyüz MAFYAN: Hiç kopmadığım eski arkadaşlarımla birlikte olacağım için çok mutluyum. Yeni nesillere örnek olmak için çıkıyorum. Mankenliği 1977’de evlenince bıraktım. Biz podyumda askıydık, teşhir ettiğimiz ise elbiselerdi. Bununla da gurur duyuyorum. Yeni nesil mankenlerden başta Ceylan Saner ve Deniz Pulaş gibi birkaç mankeni çok beğeniyor ve takdir ediyorum. Genç mankenlere, aile hayatına önem vermelerini öneriyorum.

Genç mankenleri beğeniyorum

Deniz Erhan MURATOĞLU: Bizim dönemimizde her şey bugünkünden çok farklıydı. En önemlisi para kazanmanın çok zor olduğu ama paraya değil, güzel duygulara önem verildiği bir dönemdi. Hatırladığım güzellikler o kadar fazla ki bir tanesini anlatmakla diğerlerine haksızlık etmek istemem. Yeni nesil mankenlere gelince.. Onları beğeniyorum. Tabi ki gerçek olanlardan bahsediyorum. Podyumda son derece iyiler.

DEFİLEYE KATILACAK MANKENLER

- Asuman Tuğberk Yolaç (1970 Türkiye Güzeli ve Miss Univerce Gençlik Güzeli )

- Bahar (Erdeniz) Verel (Eski Mankenlik Kraliçesi)

- Başak Gürsoy (Eski Milli manken ve Mankenlik Ajans sahibi)

- Canan Kargılı (Eski Manken)

- Deniz Murathanoğlu (Eski Manken)

- Deniz (Zorlu) Yazıcı (Eski Manken ve 1967 Türkiye 2.güzeli )

- Fatoş Kayacan Hataylı (Eski Milli Manken)

- Filiz (Vural) Çağlar (1973 Avrupa Güzeli )

- Füsun (Öztaş) Langfort (Eski Milli Manken)

- Gezin (Sayınsoy) Üründül (Eski Milli Manken)

- Gülen (Yetkin) Arslantaş (Eski Manken)

- Gülyüz Mafyan (Eski Manken ve balerin)

- Merih Akalın (1970 Türkiye 3. Güzeli )

- Nilgün Ertuğ (Eski Manken)

- Şafak Fişek (Eski manken)

- Şükran (Yamakoğlu) Serter (Eski manken ve gençlik güzeli)

- Yelda (Gürani) Saner (1967 Türkiye Güzeli)

- Yıldız ( Arhan ) Mavitan (Eski Türkiye Güzeli)

- Tülin Turan (Eski manken) Modacı

Haberin Devamı