Gazete Vatan Logo

Eski koca kıskandı yeni kocayı dövdü

"Şişmanlıkla savaşan doktor" olarak tanınan Prof Dr. Taner Damacı, 6 ay önce evlendiği Merck İlaç Ecza ve Kimya'nın Genel Müdürü Günsel Ülkü'nün 10 yıl evli kalıp boşandığı bilgisayar uzmanı Burak Yel tarafından dövüldü. Damacı'ya, "5 gün iş göremez" raporu verildi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Damacı, avukatı aracılığıyla Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak karısının eski kocası hakkında suç duyurusunda bulundu. Uzun yıllar Superonline Genel Müdürlüğü yapan işadamı Burak Yel tarafından dövüldüğünü öne süren Prof. Damacı, mahkemeye sunduğu dilekçede, başından geçen olayı şöyle anlattı:

"Aniden saldırı!"
"Günsel Ülkü Hanım ile 2004 yılının Temmuz ayında evlendim. 25 Temmuz günü, akşam saatlerinde Yeniköy'de bir lokantada akşam yemeği yemek amacıyla arabamı park etmeye çalışıyordum. Bu sırada sanığın arabama tekme atmaya başladığını gördüm. Daha sonra kapıyı açıp beni yumruklamaya başladı. Arabadan inmeyi başardıktan sonra da eylemini devam ettirdi. Kendimi korumaya çalıştım ama darbelerden kurtulamadım."

Yel'den şikayetçi olan Damacı, daha sonra İstinye Devlet Hastanesi'nin yolunu tuttu. Damacı'ya "5 gün iş göremez" raporu verildi. Damacı son olarak da Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi'ne açtığı şahsi davayla, "Onu ilk defa olay günü gördüm. Daha önceden tanımıyordum" dediği Yel'in hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti. Davaya önümüzdeki günlerde başlanacak.

Hepsinin "başarı öyküsü" var
Çöl koşucusu doktor
Prof. Taner Damacı: Türkiye, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dahiliye Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Taner Damacı'yı, "Şişmanlıkla savaşan doktor" olarak tanıyor. Hastaları kadar kendi sağlığına ve beslenmesine dikkat eden Damacı, her gün 20-30 kilometre koşuyor, ağırlık çalışıyor. Dağcılıktan sonra macera yarışlarına merak saran Damacı, son olarak Şili'nin Atacama Çölü'ndeki bir etkinliğe katıldı.

İlaç sektröünün kraliçesi
Günsel Ülkü: 1998 yılından beri Türkiye'de kurulan Merck İlaç Ecza ve Kimya'nın Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Ülkü, Viyana Üniversitesi'nde Almanca, Sorbonne Üniversitesi'nde ise Fransızca eğitimi almış. Almanya'da Şandoz İlaç Firması'nın Pazarlama Bölümü'nde iş hayatına atılan Ülkü, aynı firmanın Türkiye'deki üst düzey yöneticiliğini yaptı.

Bilgisayar uzmanı
Burak Yel: Kurucuları arasında da yer aldığı Superonline'nın genel müdürlüğü görevinde bulundu. Yel, Avrupa Amerika Holding bünyesinde kurulan ©net'in başında bulunuyor.

Haberin Devamı