Gazete Vatan Logo

Eski kışla arazisine 1.1 milyar lira

İstanbul’un son dönemde değerlenen bölgelerinden Çekmeköy Taşdelen’de, eski kışlayı da kapsayan arsanın satışı tamamlandı.

Eski kışla arazisine  1.1 milyar lira

İstanbul’un son dönemde değerlenen bölgelerinden Çekmeköy Taşdelen’de, eski kışlayı da kapsayan arsanın satışı tamamlandı. Emlak Konut GYO’nun 155 bin 56 metrekare olan arsa için düzenlediği ihaleye katılan 6 firmadan en yüksek teklifi DAP Holding iştiraki Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı verdi.

1 milyar 111 milyon 100 bin TL gelir beklentisi ve Emlak Konut GYO’ya 355 milyon 552 bin TL arsa payı teklif eden Eltes İnşaat ve İstlife ihaleyi kazandı. Aynı ortaklık, geçen hafta Nişantaşı’nda yer alan Marmara Üniversitesi kampusü arazisi için yapılan ihaleyi de 1.7 milyar lira hasılat ve 705 milyon lira arsa payı ile kazanmıştı.

İhaleye, İzka-Üçay, İntaya-İntes, Mustafa Ekşi-Muhammet Gümüştaş-Biser, Nef-Caba-Timur Gayrimenkul, Eltes-İstlife ve Özak GYO-İnt-Er katıldı. Kıran kırana rekabetin yaşandığı ihalede İntaya-İntes teşekkür edip çekilirken, açık artırma sonrasında kapalı zarfta teklif alındı ve ihale sonuçlandı.

Yabancısı değiliz
155 bin 56 metrekarelik arsada toplam inşaat alanı 87 bin 509 metrekare olacak ve karma konseptte proje geliştirecek. Ticari üniteler, konutlar, eğitim tesisi, sosyal ve kültürel tesis ile park alanlarının yer alacağı projede yükseklik zemin+5 kat olacak.
DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ihale sonucuyla ilgili şunları söyledi: “Çekmeköy, gerek ulaşım gerekse yeşil alanlarıyla İstanbul’un yükselen değeri. DAP Yapı olarak Çekmeköy bölgesinin yabancısı değiliz. Bu bölgede Şelale Village, Şelale Crown Center, Şelale Premium, Space Center ve Centro Futura gibi projeleri hayat geçirdik” dedi.

Haberin Devamı