Gazete Vatan Logo

Eski hükümlü memurdan 100 bin YTL'lik vurgun

Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nde, yasa gereği istihdam edilen eski hükümlü 30 yaşındaki Hacı Mahmut Özer, çalışma arkadaşlarını 35 bin YTL, piyasayı da 65 bin YTL dolandırdıktan sonra ortadan kayboldu

'Dolandırıcılık' suçundan 9 ay cezaevinde kalan Hacı Mahmut Özer, hükümlülerin topluma kazandırılmasına ilişkin yasa gereğince, yaklaşık 1 yıl önce Isparta Tarım İl Müdürlüğü muhasebe servisinde memur olarak işe başladı. Kısa sürede kurumdaki personelle kaynaşıp güven kazanan Özer, alışveriş siparişlerini gönüllü olarak getirme işini üzerine aldı.

Eski hükümlü Özer, 40 gün önce "Alışverişe çıkıyorum" deyip, bahanesiyle kredi kartlarını aldığı 45 personelin yaklaşık 35 bin YTL'sini dolandırdıktan sonra ortadan kayboldu. Özer, 3 gün üst üste işe gelmemesi nedeniyle yasa gereğince disipline sevk edilerek, işten çıkarıldı. Muhasebe servisi personeli, hesap ekstrelerinde kredi kartlarından yüklü miktarda nakit çekildiği ve pahalı eşyalar alındığının belirlenmesi üzerine durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede, kredi kartlarındaki harcamaların Hacı Mahmut Özer tarafından yapıldığı belirlendi. Özer'in ayrıca, Isparta'da aralarında esnafın da bulunduğu 25 kişiyi, 65 bin YTL tutarında dolandırdığı ortaya çıktı.

Isparta Tarım İl Müdürlüğü'nde aydınlatılamayan bazı hırsızlık olaylarının da Hacı Mahmut Özer tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Hacı Mahmut Özer'in askerlik yaptığı sırada da `alışveriş yapma' bahanesiyle acemi asker arkadaşlarının kredi ve banka kartlarını alarak hesaplarından para çektiği, bu nedenle 9 ay hapis cezasına mahkum edildiği belirtildi.

Haberin Devamı