Gazete Vatan Logo

Eski eş zulmünden polis kurtardı

Antalya’da oturan Azeri Elmira Abdullayeva, boşandığı Türk eşi tarafından dövülüp, el ve ayakları bağlandı. Abdullayeva’nın cep telefonundan mesaj atmasıyla eve gelen polis genç kadını kurtardı.

Eski eş zulmünden polis kurtardı

Elmira Abdullayeva, 9 yıl önce Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nde pedagoji okurken tanıştığı A.H.D. ile hayatını birleştirip, Türk vatandaşı oldu. Türkiye’ye gelip Antalya’ya yerleşen çiftin 1’i kız 2 çocukları dünyaya geldi. Zamanla çiftin arasında sorunlar yaşanmaya başladı. Özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan A.H.D., iddiaya göre eşine sürekli şiddet uygulamaya başladı.



Serbest kaldı

Şiddetten bıkan kadın, boşanma davası açtı. 8 yaşındaki oğlu M.H. ile 6 yaşındaki kızı M.S.’nin velayetini eşine verip geçen yıl boşanan Abdullayeva, Muratpaşa ilçesinde tek başına yaşamaya başladı. Tercümanlık yaparak yaşamını sürdüren Abdullayeva’yı, 22 Ekim günü evine gizlice giren eski eşi A.H.D. döverek sağ kolunu kırdı. A.H.D., ölümle tehdit ettiği eski eşini kaçmaması için el ve ayaklarını bağladı, ağzını da bantladı. Cep telefonundan annesine mesaj atan Abdullayeva’yı, haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri kurtardı.

Yüzündeki morlukları gösteren Elmira Abdullayeva “Evlendiğimizde ‘sarı saçın ve mavi gözünden dolayı fahişe sanabilirler’ diyerek pardesü giydirdi, eşarp taktırdı. Sonraları ise şiddet başladı. Boşandım yine kurtulamadım” dedi.

Haberin Devamı