Gazete Vatan Logo

Eski enişte katilinin cezası belli oldu

Adana'da, yol verme yüzünden tartıştığı eski eniştesi 35 yaşındaki Hasan Tufan’ı bıçakla öldürüp, 2 kardeşini de yaralayan 24 yaşındaki Kenan Utancak 25 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 20 Mayıs 2013’de merkez Sarıçam İlçesi Buruk Mahallesi’nde meydana geldi. Çiftçi Hasan Tufan, 2 çocuğunun annesi Havva Utancak’tan 4 yıl önce geçimsizlik nedeniyle boşandı. Kısa süre sonra her ikisi de başkalarıyla ikinci evliliklerini yaptı. Ancak kapı komşusu oldukları için aralarında sık sık tartışmalar yaşandı. İddiaya göre Hasan Tufan, olay gecesi eski eşinin kardeşleri 30 yaşındaki Aydın Utancak ve Kenan Utancak’ın saldırısına uğradı. 2 kardeş, yoldan geçmeye çalışırken tartıştıkları eski eniştelerinin otomobilinin camını kırdı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Aracı hasar gören Hasan Tufan şikayetçi olduğunu söyleyince, polis ekipleri de tarafları karakola davet etti.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

Bu sırada Utancak kardeşler, polislerin gözü önünde Hasan Tufan ile yanındaki kardeşleri 25 yaşındaki Hasip ve 23 yaşındaki Rıdvan Tufan’ı bıçaklayarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Hasan Tufan öldü. Olaydan sonra gözaltına alınan kardeşlerden Kenan Utancak tutuklandı, Aydın Utancak ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Utancak kardeşler hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayetten ömür boyu, 2 kardeşi yaralamaktan da 16’şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. .

’BANA YUMRUK SALLADI’

Haberin Devamı

Duruşmada kendini savunan Kenan Utancak, sokakta arkadaşlarıyla sohbet ederken, Hasan Tufan’ın üzerine otomobil sürdüğünü iddia etti. Bu olay sonrasında çıkan tartışmada karşılıklı yumruklaştıklarını söyleyen Kenan Utancak, kavgaya ağabeyi Aydın Utancak’ın da karıştığını anlattı. Kenan Utancak, "Benim attığım taşlardan biri otomobiline değdi. Sonra polisler geldi. Ben evden bıçak aldım. Bekliyordum. Hasan üzerime geldi. Bana yumruk salladı. Ben de elimdeki bıçağı salladım. Karnına bıçakla vurdum. Kaçarken kardeşlerini de taş atınca onlara da vurdum" dedi.

’PİŞMANIM’

Ölen Hasan Tufan’ın eşi 35 yaşındaki Hanife Tufan ise, "Eşim benden önce sanıkların kız kardeşiyle evliymiş. Bu yüzden sürekli eşimi tehdit ediyorlardı. Eşim saldırı olur korkusuyla av tüfeğini yanında bulunduruyordu. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu. Bıçaklı saldırının olduğu sırada olay yerinde bulunan polis memurları da tanık olarak dinlendi. Polisler, olay yeri kalabalık olduğu için bıçaklama anını görmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

CEZADA İNDİRİM UYGULANDI

Tutuksuz sanık Aydın Utancak’ın beraatine karar veren mahkeme heyeti, ’kasten öldürme’ suçundan Kenan Utancak’a ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın suçu ’ağır tahrik’ altında işlediğine hükmeden mahkeme heyeti cezayı 15 yıla indirdi. Ayrıca Rıdvan Tufan ve Hasip Tufan’ı yaralama suçundan da 10 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Toplam 25 yıl 7 ay hapis cezası alan Kenan Utancak, karar karşısında sessiz kaldı.