Gazete Vatan Logo

Eski emniyetçiler birarada!

Emniyet Genel Müdürlüğü eski Asayiş Daire Başkanı Hasan Eryılmaz toprağa verildi...

ANKARA İncek’te aracında ölü olarak bulunan ;Emniyet Genel Müdürlüğü eski Asayiş Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreni ve namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Kocatepe Camii’ndeki törene İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, eski bakanlar Yaşar Okuyan, Osman Durmuş, Yılmaz’ın çocukları Oğuz ve Yavuz Yılmaz, eski görev arkadaşları ve yakınları katıldı. Cenaze töreninde Yılmaz’ın eşi Meryem Yılmaz’ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken torunu Ecem Eryılmaz annesi Ebru Eryılmaz’a sarılarak gözyaşı döktü. ;

Yılmaz’ın yakınları olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, devletin bunu yapanları en kısa zamanda bulacağından emin olduklarını söyledi. ;Cenaze namazı ardından Yılmaz’ın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu polis tören kıtasının omuzlarında tekbirler eşliğinde cenaze aracına konularak defnedilmek üzere İncek Mezarlığı’na götürüldü.

OĞLU YAVUZ ERYILMAZ GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ankara’da aracında ölü olarak bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Asayiş Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze töreni ve kılınan namazdan sonra Gölbaşı İncek Mahallesi’nde toprağa verildi. Babasının ölümünden 5 dakika önce kendisini arayıp, "Takip ediliyorum, birileri önümü kesiyor" dedikten sonra telefonunun kapanması üzerine gittiğinde ölü bulduğu babası Eryılmaz’ı son yolculuğuna uğurlayan MİT’te görevli oğlu Oğuz Eryılmaz ile ;diğer oğlu Yavuz Eryılmaz, cenaze töreninde ;gözyaşlarını tutamadı.

Hasan Eryılmaz’ın Gölbaşı İncek’te bulunan TEK Yapı Kooperatifi’ndeki villada yaklaşık 10 yıldır oturduğunu belirten komşuları, kendisinin çok iyi ve yardımsever olduğunu, bir düşmanının da bulunmadığını belirtirken, "intihar edecek birisi değildi" dediler. Hasan Eryılmaz’ın, Ankara’nın Balgat semtinde oğlu Yavuz Eryılmaz’a ait bir işyerine giderek zaman geçirdiği belirtildi.

İncek’te toprağa verilen Hasan Eryılmaz’ın cenazesine eski Ulaştırma Bakanı ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Necdet Menzir ile Ankara eski il emniyet müdürleri Hasan Yücesan ve Orhan Orhan Özdemir ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanları, genel müdür yardımcıları ile Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, İncek’teki yakınları ve komşuları katıldı. Cenazede Hasan Eryılmaz’ın memleketi Çankırı’dan getirilen toprak mezarına konurken, babasını toprağa veren Yavuz Eryılmaz bitkin halde gözyaşlarını tutamadı. Cenazede Çevik Kuvvet polisi güvenlik tedbiri alırken, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gönderdiği çelenk dikkat çekti.

Haberin Devamı