Gazete Vatan Logo

Eski CIA ajanı imam kaçırmaktan hapse giriyor!

Eski CIA ajanı Sabrina de Sousa, 14 yıl önce Milan'da bir Müslüman din adamının kaçırılma operasyonuna katıldığı sebebiyle hapis cezası için bu hafta İtalya'ya geri dönüyor. Souza'nın hapis cezası kamu hizmetine çevrilebilir.

Eski CIA ajanı imam kaçırmaktan hapse giriyor!

Sabrina de Sousa, Associated Press haber ajansına e-posta ile yaptığı açıklamada, şu an ABD'de tıbbi bir işlemden geçtiğini Cuma günü İtalya'ya gideceğini söyledi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, 14 yıl önce Milano'da Mısırlı bir imamın terör şüphelisi olduğu gerekçesiyle kaçırılmasında rol alan ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatına (CIA) mensup kadın ajan Sabrina De Sousa'ya kısmı af çıkartmıştı. Souza'nın hapis cezası kamu hizmetine çevrilebilir.

Ebu Omar olarak bilinen Mısırlı din görevlisi Osama Hasan Mustafa Nasr, CIA ajanları tarafından Milano sokaklarında kaçırıldığını ve Mısır'a görütülüp işkence gördüğünü iddia etmişti.

Sabrina de Souza, 11 Eylül saldırılarının ardından 17 Şubat 2003 tarihinde İtalya’da, “olağanüstü gizli” CIA operasyonuyla, Abu Omar kod adlı Milano imamı Osama Mustafa Hasan Nasr’ı kaçırmaktan yargılanmıştı. De Souza 2009 yılında, kendisiyle birlikte operasyona katılan 25 ajanla birlikte yargılanarak 7 yıl hapis cezası almıştı.