Gazete Vatan Logo

Eski Başbakan ve MİT Müsteşarı da listede

Soruşturma kapsamında hayatta olan dönemin asker ve sivil bürokratlarının da eylem ve işlemleri soruşturulacak. Suç duyurularında haklarında soruşturma açılması istenen ve bir kısmı sonradan hayatını kaybetmiş olan dönemin yetkililerinden bazıları ve o dönemki görevleri şöyle:

KUVVET VE ORDU KOMUTANLARI: 12 Eylül döneminin kuvvet komutanları Haydar Saltık (dün vefat etti), Halil Sözer, Cemil Çulha, Safter Necioğlu, Zahit Atakan, Emin Göksan, Orhan Karabulut, Jandarma Genel Komutanları Fikret Oktay, Mehmet Buyruk, Adnan Doğu’nun yanı sıra 6.Kolordu Komutanı Burhanettin Bigalı, ordu komutanları Recep Ergun, Doğan Güreş (1. Ordu), Bedrettin Demirel, Selahattin Demircioğlu, Sabri Yirmibeşoğlu, Hüsnü Çelenkler, Hakkı Akansel (4. Ordu Komutanı ve dönemin İstanbul Belediye Başkanı), Süreyya Yüksel, Sedat Güneral.

BAKANLAR KURULU ÜYELERİ: Başbakan Bülent Ulusu, Devlet Bakanları İlhan Öztrak, Zeyyat Baykara, Mehmet Özgüneş, Sermet Pasin ve Mehmet N. Özdeş ile İlter Türkmen (Dışişleri), Hasan Sağlam (Milli Eğitim), Selahattin Çetiner (İçişleri), Turhan Esener (Çalışma), Cevdet Menteş (Adalet), Haluk Bayülken (Milli Savunma),Kaya Erdem (Maliye), Adnan B. Kafaoğlu (Maliye), Cihat Baban (Kültür), Sadık Şide (Sosyal Güvenlik), Tahsin Önal (Bayındırlık), Kemal Cantürk (Ticaret), Recai Baturalp (Gümrük ve Tekel), Ali Bozer (Gümrük ve Tekel), Necmi Ogür (Ulaştırma), Mustafa Aysan (Ulaştırma), Sabahattin Özbek (Tarım), Şahap Kocatopçu (Sanayi), Mehmet Turgut (Sanayi), Serbülent Bingöl (Enerji), Fahir İlkel (Enerji), İlhan Evliyaoğlu (Turizm), Şerif Tüten (İmar İskan), Ahmet Samsunlu (İmar İskan), Münir Güney (Köy İşleri), Vecdi Özgül (Gençlik-Spor).

MİT GÖREVLİLERİ: Fuat Doğu(MİT Müsteşarı), Hayri Ündül (MİT Müşteşarı), Teoman Koman, (MİT Müsteşarı), Mehmet Eymür (MİT Kaçakçılık Daire Başkanı), Atilla Aytek, Nuri Gündeş (MİT İstanbul Başkanı), Erkan Gürvit (MİT üst düzey yetkilisi), Korkut Eken, (Eymür’ün yardımcısı).

VALİLER: Nevzat Ayaz (İstanbul ve İzmir), Vecdi Gönül (İzmir), Saffet Arıkan Bedük (Ankara), Hayri Kozakçıoğlu (Adana), Kenan Güven (Tunceli), Reşat Akkaya (Ordu), Tevfik Başakar (Zonguldak)

POLİSLER: Fahri Görgülü (Emniyet Genel Müdürü), Sebahattin Çakmakoğlu (Emniyet Genel Müdürü), Ülkü Mert (Terörle Mücadele ve Harekat Daire Başkanı), Şükrü Balcı (İstanbul Emniyet Müdürü), Ünal Erkan (Ankara ve İstanbul Emniyet Müdürü), Mehmet Ağar (İstanbul I. Şube Müdürü), Cevdet Saral (Ankara I. Şube Müdür muavini).

Haberin Devamı