Gazete Vatan Logo

Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında bazı bakanlıkların 31'i ihraç edilen toplam 34 personeli hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Peş peşe FETÖ operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

Ankara'da savcılık düğmeye bastı. Peşe peşe operasyonlar başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve hastanelerinden 30'u ihraç, 3'ü halen görevde 33 kişi ile Tarım ve Orman Bakanlığı eski çalışanı 1 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, çoğu 'ByLock' kullanıcısı olduğu ifade edilen şüphelilerden 27'si gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin ise yakalanması için çalışmanın devam ettiği bildirildi.

KEMAL BATMAZ'IN ÖRGÜT İMAMLARINA OPERASYON

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenen örgütün "sivil imamı" Kemal Batmaz'a bağlı 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce düzenlenen operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile tespit edilen 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Kemal Batmaz'ın, örgütün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenmişti.

Akıncı Üssü darbe girişimi davasında dün esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Batmaz'ın "anayasal düzeni ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 77 kişiye yönelik "kasten öldürmek" suçundan 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

51 ASKER İÇİN GÖZALTI KARARI

Öte yandan FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik olarak ardışık aramalardan tespit edilen Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda halen aktif görevde 4 Binbaşı, 2 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen ve 19 Astsubay (toplam 33 muvazzaf) ile ihraç edilen 1 Yüzbaşı, 3 Üsteğmen, 1 Teğmen, 9 Astsubay, 3 emekli Astsubay ve 1 askeri okuldan ilişiği kesilen öğrenci olmak üzere toplam 51 asker şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Bu sabah İzmir, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Osmaniye, Kayseri, Kütahya, Şırnak, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda şu ana kadar 27 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Ağrı merkezli 12 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı.

AĞRI'DA DA OPERASYON

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün mahrem yapılanmasında görevli mahrem imamlar ile bu kişilerin kullandığı operasyonel hatlarla iletişim kurduğu anlaşılan şüpheliler ile örgüt içerisinde faaliyet yürütenlerden oluşan 16 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar üzerine bu kişilerin yakalanması için harekete geçen Ağrı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri koordinesinde Ağrı, İstanbul, Samsun, Gaziantep, Tokat, Van, Hatay, Adıyaman, Iğdır, Şanlıurfa, Siirt ve Batman'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, halen aktif görevde bulunan bir imam hatip ortaokulu müdür yardımcısı, 8 infaz koruma memuru, 2 zabıt katibi, bir sağlık teknikeri, bir sosyolog, bir nüfus memuru ve 2 sivil olmak üzere 16 şüpheli örgüt üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin Ağrı'ya getirileceği ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı