Gazete Vatan Logo

Eski bakan rektör oldu!

Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne rektör olarak atandı

ANKARA - YÖK Genel Kurulu toplantısında, 60. hükümet döneminde devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Nazım Ekren, İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne rektör olarak atandı.

Toplantıda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesine rektör seçimi için Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek üç isim de belirlendi.

Dün toplanan YÖK Genel Kurulu’nun ardından yapılan yazılı açıklamada, eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarının ele alındığı belirtildi. Açıklamada, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde seçimle belirlenen 6 aday arasından, Yükseköğretim Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda 3 adayın belirlendiği bildirildi. Buna göre, sırasıyla Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hasan Gönen, Prof. Dr. Yavuz Beşoğul’-un isimlerinin Cumhurbaşkanlığı’na bildirilmesine karar verildi.

Dört rektör belirlendi

Genel kurulda 4 vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör adayı olarak önerilen adaylarla ilgili olumlu görüş bildirilmesine karar verildi. İstanbul Aydın Üniversitesi için Prof. Dr. Yadigar İzmirli, İstanbul Gelişim Üniversitesi Prof. Dr. Mesut Güner, İstanbul Ticaret Üniversitesi Prof. Dr. Nazım Ekren, Üsküdar Üniversitesi Prof. Dr. K. Nevzat Tarhan rektör olarak belirlendi.

Haberin Devamı