Gazete Vatan Logo

Eski AK Partili başkanın kardeşi 4 kişyi vurdu!

Eski AK Partili başkanın kardeşi 4 kişyi vurdu!

MERSİN AK Parti eski İl Başkanı Fatih Kısa’nın kardeşi 31 yaşındaki Emre Kısa’nın, barda eğlendiği kadının nişanlısının da aralarında bulunduğu 4 kişiyi tabancayla bacaklarından vurduğu iddia edildi. Bir başkasının üstlendiği olayla ilgili gözaltına alınan Kısa, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Geçen 30 Temmuz günü meydana gelen olayda müteahhit 31 yaşındaki Cengiz Karakuş, tartıştığı için araları açık olan nişanlısı 31 yaşındaki F.K.’nın bir erkekle barda eğlendiğini öğrendi. İddiaya göre Cengiz Karakuş, kardeşi 29 yaşındaki Abuzer, amcasının oğlu 20 yaşındaki Doğan Karakuş ve arkadaşı 32 yaşındaki Mehmet Evren Güney ile birlikte nişanlısının bulunduğu bara gidip kapıda beklemeye başladı. Cengiz Karakuş, bardan yanında bir kişiyle çıkan F.K.’yı ’Benim nişanlım’ diyerek kendi otomobiline götürmek istedi. Yaşanan tartışma sırasında F.K.’nın yanındaki kişi, tabancayla Cengiz Karakuş ile beraberindekilere kurşun yağdırdı. Ardından da F.K. ile olay yerinden kaçtı. Saldırıda 3 kardeş ile arkadaşları bacaklarından yaralandı.

Haberin Devamı

BAŞKASI TESLİM OLDU

Bir gün sonra Yenişehir Polis Amirliği’ne gelen 29 yaşındaki Mehmet Aydoğar, 4 kişiyi kendisinin vurduğunu iddia etti. Tedavilerinin ardından taburcu edilen yaralıların ’Bizi vuran kişi bu değildi’ deyince ’yağma, elektrik hırsızlığı ve yaralama’ suçlarından poliste kaydı bulunan Mehmet Aydoğar serbest bırakıldı. Olayla ilgili derinleştirilen soruşturma kapsamında barda F.K. ile birlikte eğlenen kişinin Emre Kısa olduğu saptandı. Bunun üzerine Kısa hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Arandığını öğrenen Kısa, 26 Ağustos’ta avukatıyla birlikte Cumhuriyet Savcısı’na teslim oldu. Emre Kısa sevk edildiği mahkemece denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldı.

AĞABEYİNİ İSTİFA ETTİRMİŞTİ

4 yıl önce arkadaşlarıyla tamire verdiği bilgisayarı onaran işyerini basıp, çalışanları dövdüğü iddiasıyla gündeme gelen Emre Kısa’nın poliste ’kişilerin sükunetini bozma, hakaret, iş ve çalışma hürriyeti ihlali, mala zarar verme, basit yaralama, ruhsatsız mermileri bulundurma, satın alma, taşıma, ticaret maksadıyla uyuşturucu madde bulundurma, silahla tehdit, kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak’ gibi suçlarda kaydı bulunuyor.

Haberin Devamı

Kardeşi Emre Kısa’nın bir işyerine silahlı baskın düzenlediği iddiasıyla gündeme gelen AK Parti Mersin İl Başkanı Fatih Kısa, bu olaydan sonra başkanlıktan istifa etmişti.