Gazete Vatan Logo

Eski ABD'li büyükelçi: Erdoğan haklı! Trump'ın kararı aptalca

Suriye iç savaşı çıktığında ABD’nin Şam Büyükelçiliği görevinde bulunan Robert Ford, Trump’ın PYD/YPG’ye silah vermesinin ‘aptalca’ bir karar olduğunu söyledi.

Eski ABD'li büyükelçi: Erdoğan haklı! Trump'ın kararı aptalca

30 yıl önce göreve ilk olarak İzmir'de başlayan Robert Ford, Suriye'de iç savaş çıktığında ABD'nin Şam büyükelçiğini görevini üstlendi. İç savaştan sadece 2 ay önce, Şubat 2011’de resmen göreve başladı. Ancak 1 yıl sonra, güvenlik gerekçesiyle ABD, Suriye elçiliğine kilit vurdu.

TRUMP'IN KARARI APTALCA

Ortadoğu'daki gelişmeleri değerlendiren “ABD’nin son elçisi” unvanını taşıyan Ford, Trump, YPG’yi silahlandırmaya başladı. Bu doğru karar mıydı? soruna, "Hayır, hatta çok aptalca bir karardı. Kısa vadede iyi olabilir ama orta ve uzun vadede çok kötü sonuçları olabilir. Ayrıca bu karar en önemli müttefiklerimizden olan Türkiye’yle sorun yaratıyor. Türk hükümetinin bazı terör saldırılarının Rojava’dan düzenlendiğini ortaya koyan raporlarını okudum. Bunlar çok ciddi suçlamalar ama ABD hükümetinin bunlara yanıt verdiğini görmedim. Türkiye ciddi bir yanıtı hak ediyor. Ayrıca herkes şunu biliyor: Bugünün YPG savaşçısı yarın PKK’lı olabilir. Tayyip Erdoğan’ın terör konusundaki endişeleri çok haklı."

Haberin Devamı