Gazete Vatan Logo

Eşinizi yaratın gelsin

Robot devrimi geliyor. Kaliforniya’da bir şirket yapay zeka ile çalıştırılan gerçekçi robotlar yapmaya başladı. Şirket sevgiliniz, refakatçiniz ve bakıcınız olabilir diyerek 25 ile 60 bin lira arasında satıyor.

Eşinizi yaratın gelsin

Özel bir yüksek teknoloji tesisindeki Kuzey San Diego County’nin eteklerinde ziyaretçiler, geleceğin gözlerine bir göz atabilirler. Özel bir çalışma odasında, bilgisayar ve uzman donanım ile donatılmış üç hiper gerçekçi robot duruyor.

İsimleri Harmony, Henry ve Solana.

“Merhaba San Francisco Körfez Bölgesi. Benim adım Harmony” dedi uzun sarışın kadın robot.

“Ben Solana. Sadece birkaç insan yaşımdayım” dedi uzun, dalgalı saçlarıyla kırmızı bir çiçekle süslenmiş esmer bir kadın büst

Robotların hepsi anatomik olarak doğru ve ölümsüz. Robotların yaratıcısı McMullen, “Konuşabileceğin bir kişi gibi görbir robot, bu bir refakatçi olabilir” diyor. Her biri esrarengiz bir ‘x-mode’un (istenilen kişilik) yanı sıra yapay zeka ile güçlendirildi.

RealBotix, şirketi içeren ortak bir çaba: Daxtron Laboratories, NextOS ve California’nın Realdoll markalarını oluşturan Abyss Creations. Realdoll’un kurucusu ve CEO’su McMullen ile RealBotix’in “Gezegendeki en iyi bebekleri yapıyoruz” diyor. Realdoll’da, McMullen ve Abyss Creations’taki ekibi, silikon cilt, el boyaması gözleri ve inanılmaz detaylara sahip, son derece özelleştirilebilir robotlar yaratıyor.

Haberin Devamı

Her robotun maliyeti 5 ila 6 bin dolar arasında değişiyor satış fiyatı ise 60 bin lirayı buluyor. Bir üst düzey bir yapay zekayla donatılmış AI sürümü ise 60 bin lirayı da geçiyor.

- Robotlar NextOS tarafından oluşturulan özel bir AI uygulaması kadar senkronize edililiyor veya montajlanıyor. Bu Harmony AI şu anda Android cihazlarda çalışıyor.
- NextOS’un kurucusu Guile Lindroth ve bir sistem analisti ile AI ve bilgisayar grafik uzmanı “Yakın gelecekte, uygulama robotları kontrol edecek olan” dedi. Harmony AI diyaloglarını, içeriğini ve anlatımlarını yazmaktan sorumludur.
- Harmony AI uygulaması, dijital bir cihazda sanal bir kız arkadaşı veya erkek arkadaş yaratmanızı sağlar.
- Yüzü inşa edip, bedeni kişiselleştirin, bir ses seçin, bir gardırop seçin ve hatta puan harcayarak ve bir düzine özellik arasından seçim yaparak kişiliği programlayın.
Yakında, uygulama gerçek robotlarla eşleştirilecek.
- Robotun beyninde odaklanıyor, böylece insanlar onlarla daha iyi bağ kurabiliyorlar.

Haberin Devamı