Gazete Vatan Logo

Eşinin kemiklerine 19 yıl sonra kavuştu!

MARDİN’in Dargeçit İlçesi’nde 1995 yılında, gözaltına alınan Abdurrahman Olcay’ın kemikleri 19 yıl sonra Kızıltepe İlçesi’nde bir su kuyusunda bulundu. Batman İHD’nin "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemine katılan Abdurrahman Olcay’ın eşi Mizgin Doğan, "Katillerin peşini bırakmayacağız" dedi.

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde 1995 yılında askerler tarafından gözaltına alındıkları öne sürülen ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Abdurrahman Olcay ve Seyhan Doğan’ın kemikleri 19 yıl sonra Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir su kuyusunda bulundu. Batman İHD Şubesi’nin kayıp yakınları ile birlikte her cumartesi günü düzenlediği, "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" eylemine katılan Abdurrahman Olcay’ın eşi Mizgin Doğan, katillerin peşini bırakmayacağını söyledi. Eşi Abdurrahman Olcay ile liseyi okurken tanışıp evlendiğini belirten Mizgin Doğan, şunları söyledi:

"1995 yılında eşimi saat 05.00’de yatağından Dargeçit taburuna bağlı üniformalı askerler gözaltına aldı. Eşime, ’Sizin bir ifadenizi alıp getireceğiz’ dediler. Aynı saatlerde o dönemde 12 yaşında olan amcamın oğlu Seyhan Doğan da gözaltına alınmıştı. O günden beri kayıptılar. Yıllardır soruşturup aradık. Eşim 7 kişi ile birlikte kaybedilmişti. Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde bir su kuyusunda 3 cenaze olduğunu öğrendik. Aynı yerde bir astsubayın eşi de kaybedilmişti. Onun eşine söylediler ondan dolayı bizde DNA testi verdik. DNA testi sonucu eşim ve amcamın oğlunun kemikleri olduğu tespit edildi. Amcamın oğlunun kemikleri Nusaybin’de eşimin kemikleri ise Batman’da toprağa verilecek. Biz katillerin peşini asla bırakmayacağız."

Haberin Devamı