Gazete Vatan Logo

Eşini öldüren sanık: Asli görevlerini yapmıyordu

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanan tutuklu sanık Recep İnçke, duruşmada yazılı savunmasını sundu

Eşini öldüren sanık: Asli görevlerini yapmıyordu

Kağıthane'de boşanmak isteyen eşini silahla öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Recep İnçke'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Recep İnçke, ölen Nisa İnçke'nin annesi Caziye ile kardeşleri Bedrettin ve Hasan Ece ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına avukatlar da hazır bulundu.

Geçen celse, psikolojik durumunun kötü olduğunu söyleyip savunma yapmayan tutuklu sanık Recep İnçke, bu duruşmada da sözlü savunma yapmak istemediğini belirterek, 2 sayfadan oluşan yazılı savunmasını mahkemeye verdi.

Onuru ve gururu için burada olduğunu söyleyen sanık İnçke, savunmasının medyaya yansımamasını isteyince, Mahkeme Başkanı İsmail Hakkı Yolmaz sesini yükselterek, "Oğlum bu açık yargılama, medyaya da yansır, sokağa da yansır." dedi.

Sanık yazılı savunmasında, yalan yanlış şeyler söyleyebilecek konumda olmasına rağmen bunu yapmayacağını belirterek, "Aramızda yaşanan ailesinden kaynaklı, daha doğrusu ailesinin evinin yakın olması sebebiyle işten geldiğimde asli görevi olan birtakım işleri yapmaması (yemek yapmak, çay demlemek, ve evin bakımı) ile aramızda birtakım tartışmalar çıkmıştır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Nisa İnçke'nin kendisinin cinsel sorunlarıyla şaka maksatlı dalga geçtiğini ileri süren sanık İnçke, savunmasında şunları kaydetti:

"Bu konuyu medya kuruluşları tarafından gündeme getirilmemesi için anlatmam mümkün olmamıştır. Olayın gerçekleştiği gün telefon ile görüşerek, belli bir adreste buluşarak 4-5 saat vakit geçirdik. Bu durumu HTS kayıtlarını inceleyip delillendirebilirsiniz. Keşke olayın olduğu gün rahmetli, 'Ben biliyorum senin korkun abimler' lafını hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet geçirmeme sebebiyet vermemiş olsaydı. Bir anlık sinirle gelmiş olduğum duruma istinaden tarafımca işlenmiş olan bu olaydan dolayı varsa lehe hükümlerin uygulanarak hüküm kurulmasını talep ediyorum."

Haberin Devamı

Tercüman aracılığıyla beyanda bulunan Nisa İnçke'nin annesi Caziye İnçke ise sanıkla kızının arasında şiddetli geçimsizlik olduğunu, kızının en az 4 defa evi terk edip yanına geldiğini, kızının sürekli şiddete maruz kaldığını, sanığın kızıyla iş görüşmesine beraber gitmek bahanesiyle oyun oynayarak kızını öldürdüğünü söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Recep İnçke'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi açıklama

Duruşma öncesi Nisa İnçke'nin ailesiyle birlikte açıklama yapan KADEM üyesi avukatlar, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

KADEM üyesi avukat Betül Yanılmaz, "Sanık sorgudaki ifadesinde, Nisa'nın hatıratına leke sürmek isteyen açıklamalarda bulunmuştu. Bu celse sanığının bunlara cesaret etmemesini temenni ediyoruz. Mahkemenin indirim almak için çabalayan sanığın gayretini boşa çıkarmasını umut ediyoruz." dedi.

Nisa İnçke'nin kardeşi Bedrettin Ece de sanığa en ağır cezanın verilmesini istediklerini, cezanın caydırıcı olması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı