Gazete Vatan Logo

Eşini felç bıraktı, 17 yıl yedi!

BURSA’da boşanma davası açan eşi 41 yaşındaki Kadriye Yıldızhan’ı geçen haziran ayında sokak ortasında tabancayla kurşun yağmuruna tutarak felç bırakan 51 yaşındaki Fahri Yıldızhan’ın yargılanması tamamlandı. Olaydan 1 yıl önce, şeker hastalığından dolayı sol bacağı kesilen ve bastonlarla duruşmaya getirilen Fahri Yıldızhan, 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çiftin boşanma davasının henüz sonuçlanmadığı öğrenildi.

Olay, Bursa’da geçen haziran ayında meydana geldi. Merkez Osmangazi İlçesi Yenibağlar Mahallesi’nde oturan Fahri Yıldızhan, eşi Kadriye Yıldızhan’ı boşanma davasından vazgeçirmek için, işçi olarak çalıştığı yemek şirketinin servis yaptığı İnönü Caddesi’ndeki Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müdürlüğü’ne gitti. Fahri Yıldızhan burada karşılaştığı Kadriye Yıldızhan’ı ikna edemedi ve aralarında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Fahri Yıldızhan, ruhsatsız tabancası ile eşine doğru 13 el ateş etti. Vücuduna 3 mermi isabet eden Kadriye Yıldızhan’a ilk müdahale kurumda bulunan doktorlar tarafından yapıldı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Kadriye Yıldızhan, ameliyata alınırken, Fahri Yıldızhan özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Olayın ardından Kadriye Yıldızhan’ın belden aşağısı felç oldu, eşi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Bursa 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs’ suçundan hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Fahri Yıldızhan’ın yargılanması tamamlandı. Şeker hastalığı nedeniyle, olaydan 1 yıl önce sol bacağı kesilen ve duruşmaya bastonlarla getirilen Yıldızhan’a önce 20 yıl hapis cezası verildi. Yıldızhan’ın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti cezayı 16 yıl 8 aya indirdi. Sanığa ayrıca, ’Ruhsatsız silah taşımak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis ve bin TL para cezası verildi. Toplamda 17 yıl 11 ay hapis cezası verilen sanık cezaevine gönderildi.

’CEZA YETERLİ DEĞİL’

Kararın ardından, duruşma salonundan geldiği tekerlekli sandalyeyle ayrılan Kadriye Yıldızhan, verilen cezanın yeterli olmadığını ve ömür boyu hapis cezası verilmesi gerektiğini söyledi. Yıldızhan, "Beni felç bıraktı. Vurulduğum andan bu yana hastanelerde uğraşıyorum. Olayın ardından çalışamaz hale geldim. Çalışan bir oğlum evin gelirini sağlamaya çalışıyor. Hastane hastane gezdim ancak doktorlar bir daha yürüyemeyeceğimi söyledi. Şu an tek isteğimiz kafamızı sokacak bir ev. Ben bu olay yüzünden çok mağdurum. Sonuna kadar da şikayetçiyim" dedi.
Kadriye Yıldızhan’ın oğlu Ümit Yıldızhan da olayın ardından annesinin çok sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Bir yuva dağıldı. Annem kurşunlama olayının ardından belden aşağısını hissetmiyor. Dün İstanbul’a hastaneye gittik. Sabah erkenden de dönüp mahkemeye geldik. Şimdi buradan tekrar hastaneye gideceğiz. Sürekli yattığı için vücudunun birçok yerine de enfeksiyon oluştu. Bacaklarında büyük yaralar var" diye konuştu.
Bu arada, çiftin boşanma davasının henüz sonuçlanmadığı belirtildi.

Haberin Devamı