Gazete Vatan Logo

Eşini boğdu, beraat etti bir de tazminat kazandı!

Sakarya’da eşini öldürdüğü için yargılandığı davada ‘meşru müdafaa’ nedeniyle beraat eden kadına tutuklu kaldığı 191 güne karşılık 12 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi.

Eşini boğdu, beraat etti bir de tazminat kazandı!

Sakarya’nın Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi’ndeki evinde 4 yıl önce eşi Uğur Kuşçuoğlu’nu elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Gülfidan Kuşçuoğlu, ‘suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği’ gerekçesiyle beraat etti. Gülfidan Kuşçuoğlu hakkındaki beraat kararı Yargıtay tarafından da onandı. Genç kadın, kararın kesinleşmesinin ardından Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesine tutuklu kaldığı 191 gün için 90 bin lira manevi, 10 bin lira da maddi olmak üzere toplam 100 bin liralık tazminat davası açtı. İstemi kısmen yerinde bulan mahkeme, Gümlfidan Kuşçuoğlu’na haksız yere cezaevinde kaldığı süreler için 7 bin 931 lira maddi, 4 bin 566 lira da manevi olmak üzere toplam 12 bin 497 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

Gözaltına da tazminat

Mahkemenin kararında, Kuşçuoğlu’na 1 günlük gözaltı için de tazminat ödenmesi gerektiği ancak dilekçede bu istemin yer almaması nedeniyle hesaplamada dikkate alınmadığı belirtildi. Sakarya’nın Serdivan ilçesinde Gülfidan Kuşçuoğlu, (23) 5 Kasım 2011’de şiddet gördüğü gerekçesiyle kocasını elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürmüş, tutuklanan ve cinayeti itiraf eden G.K’nın vücudunda işkenceye bağlı çeşitli morluklar bulunduğu tespit edilmişti. İddianamede Kuşçuoğlu hakkında “cinayeti haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında işlediği” iddiasıyla 18 yıldan 24 yıla kadar hapis talep edilmişti.

Haberin Devamı