Gazete Vatan Logo

Eşine ikinci el araba aldı

İngiltere Başbakanı David Cameron, hafta sonunda eşi Samantha’ya ikinci el bir araba aldı

Eşine ikinci el araba aldı

Oxfordshire’daki ‘Witney’in Kullanılmış Araba Merkezi’ adlı ikinci el araç dükkanına giden Cameron, eşine 2004 model mavi renkte bir Nissan Micra aldı. Satıcı Iain Harris, Başbakan’ın 149 bin kilometredeki araç için bin 500 Sterlin’den düşük bir meblağ ödediğini söyledi.

Cameron’ın araba satın almak için dükkanını seçmiş olmasından dolayı büyük şaşkınlık yaşadığını kaydeden Harris, “Başbakan gelden yarım saat önce 10 Numara’dan arayarak durumla ilgili bilgi verdiler. Başta arkadaşlarımdan birisi işletiyor sandım. Ama sonra onu karşımda görünce şaşkına döndüm” diye konuştu.

‘Bir ilk oldu’

İngiliz basını, Cameron’ın eşi için satın aldığı otomobille ilgili olarak, “Başbakan kariyerinde ilk kez iyi bir anlaşmaya imza attı” diye esprili bir yorum yaptı. İngiliz gazeteleri, Cameron Avrupa Birliği’ne devredilen yetkilerin bir bölümünü geri alma konusunda Brüksel ile iyi pazarlık yapamadığını öne sürmüştü.

KENDİSİ JAGUAR’A BİNİYOR

Eşine küçük bir araç alan Cameron, olası terör saldırılarına karşı güvenlik amacıyla zırhla donatılmış Jaguar XJ model bir araç kullanıyor. Aracın standart modellerinin fiyatı 200 bin Sterlin civarında.

Haberin Devamı