Gazete Vatan Logo

Eşime bile yanaşamıyorum!

Elazığ’ın Karakoçan İlçesi’ne bağlı Bulgurcuk Köyü’nde, 2013’te kavga nedeniyle köye giden jandarma, 17 yaşındaki S.A.’nın, 8 yaşından itibaren cinsel istismara uğradığını, bunu öğrenenlerin de tehditle kıza tecavüz ettiğini öğrendi

S.A. koruma altına alınıp başka şehre götürüldü. S.A.’nın ismini verdiği 54 kişiden kan örneği alındı. Bu kişilerden aralarında yaşları 18’den küçüklerin de bulunduğu 22 kişi tutuklandı ve haklarında iki dava açıldı. 1 yıl 7 gün tutuklu kalan sanıklar, daha sonra ‘delil yetersizliği ve kaçma şüphesi olmadığı’ gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘71 YAŞINDAYIM EŞİME BİLE YANAŞAMIYORUM’

Olayın ardından S.A.’nın ailesi Elazığ’a yerleşti. Karakoçan’a 5 kilometre uzaklıkta, 800 haneli, 1400 nüfuslu köyde davanın baş şüphelilerinden Kıyasettin E. (71) HABERTÜRK’e konuştu.

9 çocuğu, 33 torunu olan Kıyasettin E., suçlamaları reddedip “53 yıllık evliyim, 20 yıllık hacıyım. Torunum gibi sevdiğim için bir ara çikolata almıştım. Ondan dolayı iftira atmış olabilir. Olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadım. Akıl sağlığımı kaybettim. Köyde daha önce sözü geçen, kanaat önderiydim. Kavgaları barıştırırdım. Şimdi 10 yaşında çocuk görsem yere bakarak yürümek zorunda kaldım. Eşime bile yanaşamıyorum. Nasıl torunum yaşında birine yanaşabilirim? Biz din, namus için yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Köy muhtarı İbrahim Halil Aydın da “Köyün yüzde 99’u olayın iftira olduğu kanısında. Kızın akli dengesinin yerinde olmadığını düşünüyoruz. Adli Tıp raporunda kızın bakire çıktığını öğrendik. Olayda delil yok, sadece kızın beyanı var. Köyümüzde asla böyle bir şey olamaz. Olsaydı gereğini yapardık. Köyümüz medrese olduğundan sürekli âlim yetiştiren bir köydür. Köyümüzü temize çıkaracağız. Kimse utanacak bir şey yapmadı. Yaşıtları arasında telefon görüşmesi olmuştur ama tecavüzü kabul etmiyoruz” diye konuştu.

AĞABEY: HIRSIZLIK YAPTI DÖVDÜĞÜM İÇİN İFTİRA ATTI

Öte yandan dün Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın duruşmasının görüldüğü, eski okul müdürü ile köyden bir genç kızla kadının tanık olarak dinlendiği öğrenildi. Olayla ilgili cinsel istismardan tutuksuz yargılanan ağabey Mustafa A.’nın, daha önce mahkemede verdiği ifadede “Köyde hırsızlık yaptığı için onu sürekli dövüyordum. Bu nedenle bana da iftira attı” dediği öğrenildi. Sanıklar için 22 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Ahmet YUKUŞ-Murat BABACAN/ HABERTÜRK)

Haberin Devamı