Gazete Vatan Logo

Eşi ücretsiz izne çıkarılın memura aile yardımı ödemesi yapılır mı?

Corona virüs tedbirleri kapsamında birçok işletme personelini ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldı. Bundan memurlar da etkilendi. Peki eşi ücretsiz izne çıkarılan memura aile yardımı ödemesi yapılır mı?

Eşi ücretsiz izne çıkarılın memura aile yardımı ödemesi yapılır mı?

Milyonlarca memuru çok yakından ilgilendiriyor. Bir memur Posta gazetesi yazarı Ekrem Sarısu'ya sordu "Memurum, eşim çalıştığı için aile yardım ödeneği almıyorum. Eşim özel sektörde çalışıyordu, salgın nedeniyle ücretsiz izne çıkarıldı. İşyeri, Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurdu, olumlu çıkmış. Ben memur olduğum için bu süreçte kurumumdan aile yardımı alma hakkım var mı?"

işte o sorunun yanıtı: "Herhangi bir menfaat karşılığı çalışan kişinin memur eşi aile yardım ödeneği alamaz. Sorunuzda eşinizin ücretsiz izne çıkartıldığını belirtirken, işverenin Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvurduğunu, başvurunun olumlu çıktığını belirtmişsiniz. Bir çalışan bir taraftan ücretsiz izne gönderilirken, diğer taraftan Kısa Çalışma Ödeneği için başvurulamaz. Şayet eşiniz ücretsiz izne gönderilmişse aile yardım ödeneği alabilirsiniz. Ancak eşiniz Kısa Çalışma Ödeneği alıyorsa, aile yardım ödeneği alamazsınız.