Gazete Vatan Logo

Eşi teslim oldu!

Piyasadan 511 milyon lira alarak kayıplara karıştığı öne sürülen Çiftlikbank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın aranırken, eşi teslim oldu. Tesisten sorumlu olan Cemal Çolak (35), ise İstanbul’da yakalandı

Eşi teslim oldu!

Türkiye genelinde 500 bine yakın kişinin üye olduğu, yüksek kâr vaadiyle çiftçilerden hayvan alan ancak bir süredir üyelere ödeme yapmadığı belirtilen Çiftlik Bank’a yönelik, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı arama kararı cıkardı. Taraklı ilçesinde bulunan Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisi’nde arama yapılırken, evraklara el konuldu. Soruşturma kapsamında, Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çiftlik Bank’ın yönetim kurulu üyesi olan Cemal Çolak’ı İstanbul Üsküdar’daki evine yapılan operasyonla yakaladı. İfadesi alınan Çolak, Taraklı’daki tesise güvenlik görevlisi olarak işe alındığını, devamında ise yönetim kurulu üyesi yapıldığını ifade etti. Cemal Çolak, son dönemde ortaya atılan iddialar nedeniyle şüphelenince şirket müdürlüğünden istifa ettiğini söyledi. Emniyetteki işlemlerin ardından Cemal Çolak, adliyeye sevk edildi. Taraklı’daki tesiste yapılan aramada, 21 bin 529 tavuk, yedi emin olarak bakım sorumlusuna zimmetlendi. Diğer taraftan, Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın eşi ve yönetim kurulu üyesi S. Aydın’ın, Geyve Başsavcılığı’na teslim olduğu belirtildi. Sakarya polisi, Mehmet Aydın ile yönetim kurulunun diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Açıklama yaptılar

Bu arada Çiftlikbank’tan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Merhaba Değerli Çiftlik Bank Yatırımcıları, Şirketimizin ve benim adıma yapılan karalamaların seviyesi artmış bulunmaktadır. En kısa sürede üyelerin ödemelerini yapıp eskisi gibi Türkiye’ de yaşamak istiyorum. Hakkımda yapılan tüm haberler asılsızdır. Evet Uruguay’dayım fakat bitcoin makinalarını getirmek ve kurmak için gelmiştim. Şirket içindeki kötü niyetli insanların da bu karalamaları yüzünden şirketimiz tahmin edildiğinden daha kötü bir hal almıştır. Siteyi ve sayfayı kapatan ben değil bizzat benim bilgim dışında personellerimin yapmasıdır. Ödemelerinizin yapılması için aşağıdaki linkte bulunan formu doldurmanız rica olunur.” Aydın daha önce yaptığı açıklamada bütün üyelerin paralarını 25 Mart’ta bitcoinle ödeyeceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Çiftliklere el konuldu

İnegöl Başsavcılığı, ‘Çiftlik Bank’ hakkında nitelikli dolandırıcılık, suç örgütü kurma, yönetme ve üye olma suçlarından soruşturma başlatıldığını açıkladı, şirketin İnegöl’deki işletmelerine ve malvarlığına el konulduğunu bildirdi. Çiftliğe kayyum atanması da gündemde.