Gazete Vatan Logo

Eser Tümen son yolculuğuna uğurlandı

Eser Tümen’in ailesi, cenaze arabasıyla mezarlığa gitti...

TML İnşaat’la Afrika, Asya, Avrupa’da 3 milyar doların üzerinde projeye imza atan işadamı Eser Tümen’in cenazesi İstanbul’da toprağa verildi. Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Şarık Tara gibi iş dünyasından dostları Tümen’i son yolculuğuna uğurladı.

STFA’NIN kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş’in sağ kolu olarak iş dünyasına adım atan ve başkanı olduğu TML İnşaat’la Afrika, Asya, Avrupa olmak üzere 3 kıtada 3 milyar doların üzerinde projeye imza atan işadamı Eser Tümen’in cenazesi İstanbul’da toprağa verildi.

Eser Tümen için Teşvikiye Camisi’nde düzenlenen törende, eşi Samra, oğlu Mert, kızları Aslı Tümen ile Esra Tümen Dinçkök ve damadı Raif Ali Dinçkök taziyeleri kabul etti. Tümen’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi. Törene, aralarında Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Faruk Süren, Adnan Polat, Vedat Aloğlu, Ali Kibar, Mehmet Ali Berkman, Ali Koç, Şarık Tara, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Mehmet Ağar’ın da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

En büyükler arasındaydı

1992 yılında 4 mühendis olarak TML’yi kuran, vefatına kadar şirketin başkanlığını yürüten Eser Tümen’in şirketi özellikle Libya’da yaptığı projelerle dikkat çekti. Tümen, TML’le Libya’nın yanı sıra Suudi Arabistan, İran, Tunus, Rusya ve Türkiye’de metrodan tünele, üniversiteden altyapı yatırımına kadar 3 milyar doların üzerinde işe imza attı.

TML’nin halen faaliyet gösterdiği ülkeler arasına Azerbaycan, Gürcistan, Bosna-Hersek de katıldı. Tümen’in şirketi TML, 2008 yılında uluslararası inşaat dergisi ENR tarafından hazırlanan dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhitlik firması listesine de girmişti.

Haberin Devamı