Gazete Vatan Logo

Esenboğa Havalimanı'nda yangın

Ankara Esenboğa Havalimanı İç Hatlar B Terminali'nin kafetarya kısmında yangın çıktı

B Terminali'nin çatısının tamamen yanarken, itfaiye ekipleri 2 saat süren bir çalışma sonunda yangını kontrol altına aldı. Maddi hasarın meydana geldiği yangında ölen ve yaralanan olmadı.

Esenboğa Havalimanı B Terminali'nin kafetarya kısmındaki USAŞ Kafetaryası'nda saat 23.50 sıralarında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede B Terminali'ni kapladı. B Terminali'nin çatısını tamamen yandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangın nedeniyle terminal bölümü tamamen boşaltılırken, terminal kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye ekipleri saat 01.45 sıralarında yangını kontrol altına alarak soğutma çalışmalarına başladı. Yangında büyük maddi hasar meydana gelirken, ölen ve yaralana olmadı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin, yangında can kaybı olmadığını belirterek, "Şu anda İç Hatlar Terminali'ne gelen yolcuların VİP ve Kargo terminallerinden alınarak geçişleri sağlanıyor" dedi.

Bu arada Esenboğa Havalimanı'na gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çalışmaları takip ediyor.

ULAŞTIRMA BAKANI YILDIRIM: YOLCULAR MAĞDUR EDİLMEYECEK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nda çıkan yangının ardından olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, Havalimanı'ndan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının gece yarısı İç Hatlar Terminali'ndeki kafeteryada başladığını belirtti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'nda gece yarısı çıkan yangının kontrol altına alındığını, yangının İç Hatlar Terminali dışındaki diğer kısımlara sıçramasının önlendiğini söyledi. Bakan Yıldırım, "Yarın Havalimanı'ndaki havayolu trafiğinin aksamaması için gerekli tedbirlerin alınacak. Mümkün olduğunca yolcuların mağdur edilmemesine çalışılacak. Havalimanı'na iniş yapacak uçaktaki yolcuların Havalimanı'nın diğer kısımlarından giriş yapacaklar" dedi.

Öte yandan yangının ardından Ankara Vali Yardımcısı Hayati Soylu ile Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da Havalimanı'na gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Yangına tanık olan eski bakan, TBMM eski başkanlarından İsmet Sezgin de İstanbul'dan Ankara'ya gelen uçakta yolculuk ettiğini anlatarak, "Yangını uçağın penceresinden gördük. Neredeyse yön değiştirip Havalimanı'na inmeyecektik. Ama daha sonra terminalin ayrı bir kısmına uçağımız iniş yaptı" dedi.

Haberin Devamı