Gazete Vatan Logo

Esenboğa'da uçak pist dışına çıktı!

ANKARA Esenboğa Havalimanı'nda Hawker tipi Amerikan bayraklı uçak, kalkış sırasında pist dışına çıktı. Yönlendirme tabelasına çarpan uçakta bulunan 2 mürettebat ve 7 yolcu yara almadan kurtuldu.

Önceki gün Londra Luton Havalimanı'ndan kalkan N514LR tescil işaretli Hawker 125- 1000 tipi çift motorlu iş jeti dün gece saat 01.55'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na yakıt almak amacıyla teknik iniş yaptı. 1 numaralı aprona çekilen uçak 4 bin 512 litre yakıt aldı.

Delhi Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'na gitmek için yarım saat sonra kalkış yapmak üzere Esenboğa'nın 21 sol pistine gelen uçak, hızlanmaya başladı. Pist bitimine 750 metre kala uçak bilinmeyen bir nedenle pistten çıktı. Toprak bölümünde D taksi yolu tabelasına çarpan uçak hasarlanarak durdu.

YARALANAN YOK

Kurtarma ekipleri uçaktaki yolcuları ve Malezyalı uçuş ekibini çıkardı. Yapılan sağlık kontrolünde yolcu ve uçuş ekibinde herhangi bir yaralanma olmadığı tespit edildi. Yolcular Ankara'daki Sheraton Oteli'ne götürülürken, kaza sonrasında 21 sol pisti sabah 07.0'ye kadar düzenleme çalışmaları nedeniyle kapatıldı. Tamir çalışmalarının tamamlanmasından sonra pist yeniden uçuşa açıldı. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı kaza kırım uzmanları olayla ilgili araştırmalara başladı.

Haberin Devamı