Gazete Vatan Logo

Eşeği sopayla dövüp gözünü oydular!

Eşeği sopayla dövüp gözünü oydular!

Uşak'ta, bir grup tarafından sopayla dövülüp, bir gözü oyulan sahibi tarafından terkedilmiş eşeğe, Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu sahip çıktı.

Avcu, tedavisini yaptığı eşeği Uşak Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim etti. Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ni dün arayan vatandaşlar, 4 kişilik bir grubun Nuri Şeker Caddesi’ndeki kapatılan Malkoçoğlu İlkokulu bahçesinde, bir eşeği sopalarla dövüp, işkence yaptığını bildirdi.

Bunun üzerine olay yerine giden Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Veteriner Hekim Nebahat Avcu’nun geldiğini gören 4 kişi, koşarak kaçtı.

Avcu, vücuduna aldığı sopa darbeleri nedeniyle kaburgalarında kırıklar meydana gelen ve sağ gözü oyulan hayvana ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Tedavisine barınakta devam edilecek yaralı eşeği götürmek için başta belediye olmak üzere pek çok kurum ve kuruluşu arayıp, kamyonet isteyen ancak sonuç alamayan Avcu, kendi imkanlarıyla bir nakliye aracı kiraladı.

Güçlükle nakliye kamyonetine bindirilebilen yaralı eşek, Akse Çamlığı’ndaki Uşak Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne götürüldü. Burada gerekli bakımları yapılıp, doyurulan eşeğin tedavisine devam edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Hayvana şiddete ağır cezalar verilmediğini belirten Avcu, "Bu nedenle sokak hayvanlarına karşı şiddetin önüne geçilemiyor. Bilinmesi gereken şu ki hayvanla başlayan şiddet bir süre sonra insana dönmeye başlıyor.

Seri katillerin birçoğunun şiddet olaylarına hayvanlardan başladığı tespit edilmiştir. Son dönemlerde hayvana şiddet olayları gittikçe artış gösteriyor. Bu da halkımızın buhran içinde olduğunun göstergesidir. Hayvana şiddet konularında ciddi cezalar verilmediği sürece, hayvana şiddet uygulayan kişilerin çocuklara, ailelere ve başka insanlara zarar vermeleri engellenemez" dedi.