Gazete Vatan Logo

Escobar’ın tetikçisi siyasete giriyor

Kolombiyalı ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın en çok güvendiği tetikçisi Jhon Jairo Velasquez siyasete hazırlanıyor.

Escobar’ın tetikçisi siyasete giriyor

Escobar’ın memleketi Medellin’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan 54 yaşındaki Velasquez, “Senatör olmayı çok istiyorum. Kokain ticaretine karşı savaşacağım. Bunu da kokaini yasallaştırarak yapacağım. Böylece uyuşturucu kartelleri çökecek” dedi. İşlediği 250 cinayete karşın polisle işbirliği yaparak 2014 yılında erken tahliye olan Velasquez, “23 yıl hapis yattım ve cezamı çektim. Şimdi uyuşturucuya ve yolsuzluğa karşı savaşacağım” diye konuştu. Terör örgütü FARC’la yapılan barış anlaşmasına da karşı olduğunu söyleyen eski tetikçi, “Bu anlaşma çok ‘yumuşak’. Devlet başkanı Juan Manuel Santos doğru yolda değil” ifadelerini kullandı.

Polis olmak istiyordu 250 kişiyi öldürdüğünü, yaklaşık 3 bin gazeteci, siyasetçi, rakip çete üyesi ve sivilin de ölüm emrini veren Velasquez, çocukken polis olmak istiyordu. Ancak polisliğin sıkıcı olduğunu düşünen Velasquez 18 yaşında Escobar’la çalışmaya başladı. İlk öldürdüğü kişi bir otobüs şoförü oldu. Velasquez, cinayetle ilgili, “Escobar’ın bir arkadaşının annesi o otobüsten düşüp ölmüştü. Şoför de hiç yardım etmemişti. Onu öldürdüğümde bir şey hissetmedim” demişti.

Haberin Devamı