Gazete Vatan Logo

Eşcinseller için ‘Açık Cami’

Müslüman bir akademisyen Güney Afrika’da eşcinsellerin de ibadet edebileceği bir camii açtı. Ancak bu birçok çevreden eleştiri ve hatta ölüm tehditleri almasına neden oldu.

Açık Camii projesini başlatan Oxford Müslüman Eğitim Merkezi Profesörü Taj Hargey; ‘Camiyi açık fikirli insanlar için açıyoruz bağnazlar için değil. Caminin açılmasıyla radikal islamın tırmanışının da önüne geçilecek. Dini bir devrimin yaşanmasının zamanı geldi’ dedi.

Hargey 'Açık Cami’nin tüm dinlere, tüm cinsel kimliklere ve cinsiyetlere açık bir cami olacağını söyledi. Ayrıca kadınların erkeklerle aynı yerde ibadet edebileceğini ve hatta kadınların ibadeti yönetebileceğini ifade etti. Kadınların sokağın arkasında, odanın dibinde gözden ırak olarak ibadet ettiği mevcut İslam pratiğine karşı olduğunu sözlerine ekledi.

'AÇIK CAMİ'YE TEPKİ YAĞDI

Profesör Hargey’in projesine sosyal medyadan da tepkiler oldukça şiddetli oldu. Sosyal medyada profesör inançsız ya da kafir olarak nitelendirildi. Bir grup da caminin açılışını engellemeye çalıştı.

Haberin Devamı

Cape Town’da bulunan en büyük İslami örgütlerden birisi olan Müslüman Yargı Konseyi yeni caminin açılmasına karşı olan eleştirileri inceleyeceklerini açıkladı.

'AMACIM HZ. MUHAMMED ZAMANINDAKİ CAMİYE GERİ DÖNMEK'

Profesör Hargey İslamiyette kadınların görmezden gelinmesinin Hz. Muhammed’den sonra ortaya çıkan bir durum olduğunu söyledi. Nihai amacının ise Hz. Muhammed zamanındaki engellerin olmadığı ‘orjinal cami’ fikrini hayata geçirmek olduğunu belirtti.