Gazete Vatan Logo

Eşcinsel polislere şok! 'IŞİD saldırırsa...'

Geçtiğimiz yıl, Avrupa’nın en büyük Onur Yürüyüşü olma niteliği taşıyan 25 Haziran’daki London Pride’a binlerce kişinin önünde sevgilisine evlenme teklifinde bulunan eşcinsel polis memuru damga vurmuştu. Fakat polis memuru Phil Adlem şimdi ürek burkan bir nedenden dolayı pişman.

Eşcinsel polislere şok! 'IŞİD saldırırsa...'

Muhtemelen polis memuru Phil Adlem'in İngiltere'nin başkenti Londra'daki Onur Yürüyüşü'nde yaptığı evlenme teklifiyle viral videosunun geçit töreninde damga vurduğunu hatırlıyorsunuzdur. Polis, sevgilisine evlenme teklif etti, 'evet' cevabını aldı, sonra konvoya dönüp mesaisine devam etmişti.

Adlem'in evlenme teklifi, hızlı bir şekilde 'umudun sembolü' olmuş ve Londra'nın ilk müslüman belediye başkanı Sadiq Khan da çifti tebrik edenler arasında yer almıştı.

Ancak Adlem'in, The Guardian'a söylediğine göre, aldığı destek mesajları hızla online istismara dönüştü.

"Okumaya devam ederken gülümsemem uzun sürmedi. 'Her ikisi de asılmalıdır', 'Kesinlikle iğrenç' ve 'IŞİD saldırırsa suçlamayın!' gibi sayısız ve daha çok tehdit mesajları aldım." diye konuştu.

Maalesef, Adlem homofobiye yabancı değil. 18. doğum gününde üç adam tarafından dar bir sokaktan aşağı sürüklenip kendini savunma şansı bırakmadan şiddetli bir şekilde dövülerek homofobik bir saldırıya maruz kalmıştı.

Şimdi hayatının en önemli, en güzel anlarından birinin yıkıldığını düşünse de pozitif olmaya çalışıyor ve şöyle diyor;

Haberin Devamı

"Biliyorum şanslıyım;

Açık açık eşcinsel bir erkeğin polis servisine katılabileceği bir zamanda yaşadığım için şanslıyım ve bunun adına önceki nesillere teşekkür borcum var. "