Gazete Vatan Logo

Esad ve Sisi birleşti

Mısır ve Suriye istihbarat şeflerinin 17 Ekim’de Mısır’ın başkenti Kahire’de buluşmasından sonra Esad’ın depolarından Mısır üretimi mühimmat çıktı.

Esad ve Sisi birleşti

Suriyeli muhalif gruplardan Ceyş el-Fetih, Mısır üretimi mermilerle dolu deponun görüntülerini yayınladı. Mermi kutularının üzerinde Shobra Mühendislik şirketine ait “Mısır, Fabrika 27” etiketi bulunuyor.

Mısır'da Sisi cuntasının İran ve Suriye rejimiyle girdiği işbirliği Körfez bölgesi için tehdit niteliğinde bir boyut kazandı. Suriye'de muhalif gruplardan Ceyş el-Fetih, Halep'in batısında rejim tarafından kullanılan ve Mısır'a ait mühimmatla dolu bir deponun görüntülerini yayınladı. Depodaki mermi dolu kutuların etiketlerinde “Mısır, Fabrika 27” yazıldığı görüldü. Fabrika 27, Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan ve hükümete bağlı bir fabrika olarak biliniyor. Shobra Mühendislik Endüstrileri Şirketi tarafından çalıştırılan fabrikada hafif silah cephaneliği üretiliyor. Ceyş el-Fetih'in sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğrafın zamanı ve yeri kesin olarak bilinmese de Mısır'daki cunta hükümetinin Suriye rejim hükümetine acil ihtiyaç durumunda silah sağladığı başka kaynakla tarafından da savunuluyor.

Haberin Devamı

İSTİHBARAT ŞEFLERİ BULUŞTU

Mısır, son zamanlarda Körfez'deki müttefiklerinden uzaklaşarak Suriye rejim lideri Beşşar Esad'ın ülkedeki iç savaşta desteklemeyi tercih etti. Mısır ve Suriye istihbarat şefleri 17 Ekim'de Mısır'ın başkenti Kahire'de bir görüşme gerçekleştirmiş ve iki ülke arasında işbirliği çalışmalarına dair konuşmuştu. Mısır, kuşatma altındaki Halep'e yardım götürülmesi konusunda Suriye rejimine yardım etmeye hazır olduğunu da duyurmuştu.

İNKARCI VE NANKÖR

Bahreynli eski milletvekili ve siyasi analist Nasır el-Fadale geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Mısır cuntasının Esad rejimine silah desteği iddialarına değinmişti. Fadale “Körfez ülkelerinin verdiği tüm destek ve tamamen rejimin yanında yer almasının ardından Mısır'ın düşünmeden izlediği bu siyaset inkardır ve nankörlüktür. Özellikle de Husiler ardından da Esad rejimi heyeti ile ziyareti aşan ve onlara silah desteği vermeye uzanan bir desteği olduysa bunu anlamak mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı. (Yeni Şafak)

Haberin Devamı