Gazete Vatan Logo

"Kırmızı çizgi" Türkiye'nin sabrını zorluyor!

Fırat Kalkanı Harekatı'da 3 askerimiz şehit oldu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre, saldırıyı Esad rejiminin yaptığı değerlendiriliyor. Peki saldırı öncesinde neler yaşandı?

"Kırmızı çizgi" Türkiye'nin sabrını zorluyor!

Gazetevatan.com

Türkiye bu sabah Suriye'den gelen acı haberle sarsıldı.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 93’üncü gününde TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Esad rejimi tarafından saldırı yapıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada saldırının, 24 Kasım 2016 saat 03:30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği, 3 askerimizin şehit olduğu biri ağır olmak üzere 10 askerimizin de yaralandığı bildirildi.

ESAD BİRLİKLERİ: TÜRKİYE'Yİ UYARIYORUM

Geçtiğimiz ay Esad'a bağlı müttefikler, Türkiye'yi Halep'te ilerleme sağlayacak girişimler konusunda uyararak, Türkiye'nin Halep'in kuzeyi ve doğusuna yönelik her türlü girişimine "kararlı bir şekilde ve güçle" karşılık verileceğini belirtmişti.

KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMASINLAR

Öyle ki Şam'a bağlı birliklerin saha komutanlarından olan ve adı verilmeyen askeri yetkili Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "bu yöndeki her girişimin, kırmızı çizgiyi aşmak olarak değerlendirileceğini" ifade etmişti. Komutan, "Hiç kimsenin DAEŞ'e karşı mücadeleyi gerekçe göstererek ilerlemesine ve müttefik kuvvetlere yaklaşmasına izin vermeyiz" diyerek göz dağında bulunmuştu.

Haberin Devamı

ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'DE OPERASYON SÜRECEK

Tüm bu tehditlerin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Fırat Kalkanı'nın El Bab alınana kadar süreceğini açıklamıştı. Şam rejiminin Özgür Suriye Ordusu'na bağlı savaşçılara düzenlediği hava saldırılarının, operasyonu durduramayacağını belirten Çavuşoğlu, Türkiye sınırı IŞİD'ten temizlenip, El Bab alınana kadar operasyonun süreceğini ifade etmişti.