Gazete Vatan Logo

Esad tepkili

Peşmergenin Suruç’tan Kobani’ye geçmesine tepki gösteren Beşar Esad rejimi, Türkiye’yi Suriye’nin egemenliğini ihlal etmekle suçladı. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’den yabancı savaşçıların ülkeye girmesinin egemenliğin ihlali olduğu belirtildi. Bakanlık Türkiye’nin tavrını ‘utanç verici bir davranış’ sözleriyle niteledi.

Esad’ın siyasi danışmanı Boteyna Şaban da, Associated Press’e verdiği röportajda, Ankara’nın Kobani’ye Esad karşıtlarını göndererek Suriye içerisindeki nüfuzunu artırmayı amaçladığını iddia etti.

‘Ülkeyi salaklara bırakmayız’

İngiliz Independent gazetesi muhabiri Robert Fisk’in görüştüğü Esad ordusundan üst düzey bir yetkili, Şam yönetiminin IŞİD’e karşı acımasız bir savaş yürüttüğünü belirterek, ‘Suriye’yi bu salaklara bırakamayacağız” dedi. Türkiye ve ABD’nin Suriye’de birbirlerini kullanmaya çalıştıklarını öne süren yetkili, “Kobani’deki siviller bunun bedelini ödüyor” diye konuştu. IŞİD’e yönelik hava saldırılarına itirazları olmadığını belirten yetkili, karşılıklı bir istihbarat paylaşımı olmadığını söyledi. ÖSO’nun gerçek bir oluşumdan ziyade, ‘hayali bir ordu’ olduğunu iddia eden yetkili, “Ölümüne savaşıyoruz. Ama siyasi bir çözüme de varız” diye konuştu.

Haberin Devamı