Gazete Vatan Logo

Esad'dan YPG'ye rica!

PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Tabka Barajı çevresindeki operasyonlarını bir süreliğine askıya aldı. Talep, barajın tehlikede olduğu gerekçesiyle Şam yönetiminden geldi.

Esad'dan YPG'ye rica!

PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın Tabka bölgesinde bulanan barajın çevresindeki operasyonlarını askıya aldı. Gerekçe, Tabka (Fırat) Barajı’nın çökme tehlikesi nedeniyle Suriye yönetiminden gelen talep.

SDG’den yapılan açıklamada, mühendislerin çalışmalarına izin verilmesi için operasyonun bugün yerel saatle 13.00-17.00 arasında askıya alındığı belirtildi. “Fırat Barajı’nın güvenliğini garantiye almak için baraj bölgesindeki operasyınları yaklaşık dört saatliğine askıya alıyoruz” denilen açıklamada, kararın Suriye hükümetinin su yetkililerinden gelen talep doğrultusunda verildiği belirtildi.

Rakka’yı IŞİD’den kurtarma amaçlı Fırat’ın Gazabı Harekâtı’nı kasım ayından bu yana sürdüren Suriye Demokratik Güçleri, geçen hafta bir grup YPG’linin paraşütle indirilmesi sonrası operasyonu stratejik önemdeki Tabka bölgesine genişletmişti. Tabka’daki askeri üs dün IŞİD’den temizlenirken, sıradaki hedef barajdı.

Ancak Suriye’nin en büyük barajı olan Tabka Barajı’nın, çatışmalardan ve hava saldırılarından hasar gördüğü, çökmesinin de bölgede felakete yol açacağı belirtiliyor. Suriye yönetimi bu durumdan uluslararası koalisyonu sorumlu tutuyor.

Haberin Devamı