Gazete Vatan Logo

Esad'dan Trump'a ilk mesaj

Esad, ABD'nin yeni başkanının teröristlerle savaşması halinde müttefikleri olabileceğini belirtti.

Esad'dan Trump'a ilk mesaj

Beşar Esad, Portekiz'in RTP kanalının sorularını yanıtladı. Esad, "Henüz Trump'ın ne yapacağına dair bir şey söyleyemeyiz. Ama eğer teröristlerle savaşacaksa tabii ki müttefikimiz olur. Rusya, İran ve diğer pek çok ülke gibi doğal müttefikimiz olur" ifadelerini kullandı.

Kanalın sorularını İngilizce yanıtlayan Esad, Trump'ın Suriye'ye yönelik açıklamalarına dair "Söyledikleri umut verici ama bunları gerçekleştirebilir mi? Ülkenin yönetimindeki karşıt güçlerle, ana akım medyada ona karşı çıkanlarla nasıl başa çıkacak? Bu yüzden sözlerini tutup tutamayacağını bilmiyoruz. Bu yüzden Trump'ı yargılarken çok dikkatli davranıyoruz" dedi.

Esad ABD'yi "Onlar kendini dünyanın polisi ve yargıcı sanıyor. Ama değiller" sözleriyle eleştirdi.

Geçen hafta Wall Street Journal'a röportaj veren Donald Trump, Washington'ın Suriye'deki en büyük rakibi Rusya ile işbirliği sinyali veren ABD'nin yeni başkanı, rejime karşı savaşan muhaliflere yardımın kesilebileceğini ima etmişti.

"ESAD'I YETERİNCE SEVMİYORUM"

Esad'ı yeterince sevmediğini ifade eden Trump ancak Şam rejiminin güçlendiği takdirde ülkede iç savaşın körüklediği kaos ortamının durulabileceğini ve ABD'ye yönelik tehditlerin azalabileceğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı