Gazete Vatan Logo

ABD'nin hedef alan açıklamaları sonrası Esad'dan dikkat çeken ziyaret

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, Rusya'nın Lazkiye'de yer alan hava üssü Hmeymim'i ziyaret ettiği belirtildi. Yetkililerle görüştü, askerlerle bayramlaştı.

ABD'nin hedef alan açıklamaları sonrası Esad'dan dikkat çeken ziyaret

ABD'nin Suriye'yi hedef alan açıklamaları sonrası Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'dan dikkat çeken bir ziyaret gerçekleşti.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Esad'ı Hmeymim üssünde Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov karşıladı.

Ziyareti sırasında Esad'a hava üssündeki Rus uçak ve silahları gösterildi. Bu, Esad'ın Hmeymim'e bilinen ilk ziyareti.

Rusya, Eylül 2015'ten beri Suriye'de hava operasyonları düzenlemek için Hmeymim üssünü kullanıyor. Rusya ve Suriye'nin Hmeymim'e Rus hava güçlerinin yerleştirilmesine ilişkin imzaladığı anlaşmanın süresi 49 yıl.

SURİYE VE RUSYA'DAN YANIT

Amerika'nın iddiasına Suriye hükümeti ve Rusya'dan anından yanıt geldi. Suriye Ulusal Uzlaşma Bakanı Ali Haydar, Suriye hükümetinin hiçbir zaman kimyasal saldırı düzenlemediğini ve gelecekte de asla düzenlemeyeceğini söyledi. Haydar, Beyaz Saray'ın Suriye hükümetinin kimyasal saldırı hazırlığında olduğu yönündeki açıklamasının ise BM'de Suriye'ye karşı başlatılacak diplomatik savaşın bir göstergesi olabileceğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Beyaz Saray'dan yapılan bu açıklamaya ilişkin olarak, Suriye hükümetine yöneltilen tehditlerin ‘kabul edilemez' olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı