Gazete Vatan Logo

Esad'a en büyük darbe!

Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'un...

Suriye Devlet Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'un, ülkeyi terk ederek kızı Büşra'nın yaşadığı Dubai'ye gittiği ortaya çıktı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf'un ülkesini terk ederek, birkaç ay önce Dubai'ye sığınan kızı Büşra Şevket'in yanına yerleştiği ortaya çıktı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan kaynaklar, anne Esad'ın yaklaşık 10 gündür Dubai'de bulunduğunu ve kızının yan dairesinde yaşamaya başladığını aktardı. Büşra'nın eşi Asaf Şevket, 18 Temmuz'da Şam'da düzenlenen bir bombalı saldırıda yaşamını yitirmişti. Kocasının ölümünden sonra çocuklarıyla Suriye'den ayrılan Büşra Şevket, Birleşik Arap Emirlikleri'ne iltica etmişti. Enise Mahluf'un Suriye'den ayrılması, Beşar Esad'ın kendi ailesi içindeki destekçilerini de yitirdiği şeklinde yorumlandı.

Arap basınında, Baas Partisi iktidarını perde arkasından yöneten şahin tutumlu bir şahsiyet olarak tanımlanan Mahluf'un iş adamı yeğeni Rami de Esad rejiminin para kaynaklarından biri konumunda. Annelerinin ülkeden ayrılmasından sonra Beşar ve Mahir Esad kardeşler, aileleriyle birlikte Suriye'de kaldı. Basında fotoğrafları çok nadir yayımlanan ve dar aile çevresi dışında hakkında çok az şey bilinen Enise Mahluf'un 80 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Mahluf, WikiLeaks belgelerine yansıyan ifadelerinde, oğlu Beşar'ın sonunun Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi gibi olacağından korktuğunu söylemişti.

"ESAD GİDERSE YIKIM OLUR"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Beşar Esad gittiği takdirde ülkede yıkım olacağını kaydetti. Suriye devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Muallim, krizin çözülmesi için Esad'ın görevini bırakmasını isteyenleri, şiddet ve yıkım yanlıları olarak tanımladı. Muallim "Rejim destekçilerini ve muhalifleri, çocuklarımızın geleceğini kurmak için işbirliğine davet ediyorum" dedi. İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ise, Esad'ın kendileri için kırmızı çizgi olduğunu kaydederek, "Esad devrilirse, İsrail'e karşı direniş hattı kırılmış olur" ifadelerini kullandı. PYD ile Özgür Suriye Ordusu çatışıyor Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu PYD ile Özgür Suriye Ordusu birlikleri arasında önceki gün başlayan çatışmalarda 33 kişi hayatını kaybetti. Resulayn bölgesindeki çatışmalarda ölenlerin 28'inin Özgür Suriye Ordusu'na, 5'inin de PYD'ye mensup kişiler olduğu kaydedildi. Suriye'nin diğer bölgelerinde son iki günde yaşanan olaylarda ise en az 30 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı