Gazete Vatan Logo

Tatilin 3’üncü gününde kaza bilançosu: 35 ölü, 155 yaralı

KURBAN Bayramı tatilinin ilk 3 gününde, yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında toplam 35 kişi öldü, 155 kişi de yaralandı.

Tatilin 3’üncü gününde kaza bilançosu: 35 ölü, 155 yaralı

Bakanlar Kurulu kararıyla 9 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinde kentler boşaldı. Aileler memleketlerine ve tatil merkezlerine akın ederken, yetkililerin tüm uyarılarına rağmen birçok noktada ölüm ve yaralanmalala sonuçlanan trafik kazaları meydana geldi.
Kurban Bayramı tatilinin ilk günü olan 10 Eylül Cumartesi günü meydana gelen 21 kazada 13 kişi öldü, 79 kişi de yaralandı.
Bayram tatilinin ikinci günü olan 11 Eylül Pazar günü meydana gelen 13 kazada ise 11 kişi öldü, 36 kişi de yaralandı.
Tatilinin 3’üncü günü ve Kurban Bayramı’nın 1’inci günü olan 12 Eylül Pazartesi günü saat 17.30’a kadar meydana gelen 11 kazada ise 10 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.
3 günde meydana gelen 45 kazada, toplam 34 kişi ölürken, 148 kişi de yaralanmış oldu. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları, kurallara uymaları konusunda sık sık uyarmaya devam ediyor.
ÖLÜ SAYISI 35’E, YARALI SAYISI 155’E ÇIKTI
Kurban Bayramı tatilinin 3’üncü günü, saat 17.00’den sonra 3 ayrı trafik kazası daha meydana geldi. Bu kazalardaki can kaybı ve yaralanmalarla birlikte, tatilin 3 günlük bilançosu, 35 ölü, 155 yaralı oldu.

Haberin Devamı

Erzurum’da kamyonla otomobil çarpıştı: 3 ölü, 2 yaralı

ERZURUM’da, kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi öldü, 2 kişi de ağır yaralandı.

Kaza bugün saat 13.00 sıralarında Oltu- Erzurum karayolunun 38’inci kilometresindeki Uzundere İlçesi’ne bağlı Yayla Köyü mevkinde meydana geldi. Oltu İlçesi’nden Erzurum yönüne giden Mehmet Alihan yönetimindeki 25 DY 148 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Metin Arslan yönetimindeki 66 EU 3337 plakalı nakliye kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı. İki araç, bariyerleri aşarak yolun sağ tarafından yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, otomobil sürücüsü Yayla Köyü Muhtarı Mehmet Alihan, kamyondaki Cevat Arslan ve kimliği tespit edilemeyen 1 kişi yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan Aykut Arslan ile Doğan Arslan Erzurum’daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kaza sonrası kamyondaki ev eşyası çevreye saçıldı. İtfaiye ve 112 Acil Sağlık ve AKUT ekibi hurdaya dönen araçların yanına giderek yaralılara yardım etti ve sıkışan cesetleri bulundukları yerden çıkardı.

İstanbul'da trafik kazası: 1 ölü

D100 Karayolu'nun Haliç Köprüsü girişinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaşamanı yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa yönüne giden 34 UF 4728 plakalı otomobil karşıya geçmek isteyen Nazım Vardar'a (70) çarptı. Çarpmanın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı.

Müdahaleye karşın Vardar, olay yerinde hayatını kaybederken sürücü gözaltına alındı.

Kaza nedeniyle D100 Karayolu Haliç mevkisinde kısa süreli trafik yoğunluğu oluştu.

Elazığ'da trafik kazası: 6 yaralı
Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Osman Ünver (49) idaresindeki 23 HY 962 plakalı otomobil, Elazığ-Malatya karayolunun Kelmahmut köyü mevkisinde takla attı.
Kazada, sürücü ile araçtaki Çiğdem (41), Aziz Hüsrev (23), Halil İbrahim (15) ve Duhanur Ünver (3) ile Güker Babür (11) yaralandı.
Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Haberin Devamı

Virajda karşı şeride geçip 3 otomobile çarptı: 8 yaralı

DENİZLİ’de, aşırı hız yüzünden virajda yoldan çıkan hafif ticari aracın refüjdeki demir korkuluları parçalayıp karşı şeride geçmesi sonucu 8 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 11.30 sıralarında, Denizli- Antalya Karayolu Kayıhan Virajı’nda meydana geldi. Denizli kent merkezinden Bağbaşı Mahallesi yönüne giden Dilek Mertcan yönetimindeki 20 SL 774 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre aşırı hız yüzünden virajda kontrolden çıkıp orta refüjü aşarak, demir korkulukları parçaladıktan sonra karşı yola uçtu. Bu sırada Denizli yönüne gelen Aziz Kızılaslan yönetimindeki 20 AZZ 87 plakalı otomobil, Süleyman Çankal yönetimindeki 209 ES 034 plakalı otomobil ve Sabri Tekeş yönetimindeki 20 AST 70 plakalı otomobillerle çarpıştı. Kaza yeri savaş alanına dönerken, 4 sürücüyle birlikte araçlarda bulunan Merve Nur Mertcan, Fatih Mert Mertcan, Zeynep Koyuncu ve Bilge Koyuncu yaralandı.

Haberin Devamı

Kazayı görenlerin ihbarıyla yola sevk edilen sağlık ekipleri, 8 yaralıyı ambulanslarla çevredeki çeşitli hastanelere kaldırdı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu, diğerlerinin ise iyi olduğu öğrenildi. Kazanın yaşandığı viraj bir süre ulaşıma kapandı. Trafik akışı yan yollardan sağlandı. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından araçlar çekilip, yol trafiğe açıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kurban kesmeye giderken kaza yaptılar: 4 yaralı

İZMİT’te, kurban kesmeye giden ailenin içinde bulunduğu otomobilin kontrolden çıkıp takla atması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, İzmit ile Kandıra arasındaki yolun Çayırköy mevkiinde meydana geldi. Tekke Mahallesi’ne kurban kesmeye giden Orhan Korkmaz, yönetimindeki 35 HR 206 plakalı otomobille, önünde aniden yavaşlayan araca çarpmamak için manevra yapınca yoldan çıkarak yol kenarındaki su kanalına düştü. Olay yerine gelen 112 Acil ekibi Orhan Korkmaz ile eşi Semra Korkmaz ve çocukları 5 yaşındaki Serranur ile 3 yaşındaki Serdar Korkmaz’a ilk müdahalede bulunarak Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Serranur Korkmaz ambulansta ağlayarak iğne olmak istemediğini söyledi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Samsun’da trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

SAMSUN’un Kavak İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Kaza, Samsun’un Kavak İlçesi’nde bugün meydana geldi. İddiaya göre Kavak İlçesi’nden Samsun istikametine gitmekte olan Halit Çalışır idaresindeki 34 NGH 11 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak devrildi. Kazada sürücü olay yerinde hayatını kaybederken otomobilde bulunan Ünal Çalışır, Sinem Su Çalışır, Engin Kaya, Okan Akgül ve Erkan Çakır yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Kavak İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kütahya'da trafik kazası: 7 yaralı

Kütahya'da otomobilin devrilmesi sonucu 4'ü çocuk 7 kişi yaralandı.

İbrahim Demirci yönetimindeki 34 GY 5326 plakalı otomobil, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunun 19. kilometresinde şarampole devrildi.

Kazada sürücü ile otomobilde bulunan eşi Züleyha (26) ve 1 yaşındaki kızı Elif Sare Demirci, Keramettin (30), İpek (26), Muhammed Efe (6), Ayşe Melek (5) ve 1 yaşındaki Yağmur Aysima Günaştı yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.