Gazete Vatan Logo

Erzurum'da cuma çıkışı protesto gösterisi

Ağrı ve Muş'taki gösterilerde Danimarka bayrakları yakıldı

Erzurum'da cuma namazı sonrasında Danimarka'yı protesto etmek için yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Lalapaşa Camisi önünde tekbir getirip, slogan atan yaklaşık 100 kişilik grup polisle tartıştı. Olayların büyümemesi için kimseyi gözaltına almayan polis, bir süre sonra sakinleşen grubu "lütfen' diyerek dağıttı.

Danimarka'daki gazetelerde yayınlanan Hz. Muhammed'in karikatürlerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Erzurum'da da kentin en işlek caddesi üzerindeki Lalapaşa Camisi'nde cuma namazı sonrasında tekbir getirerek camiden çıkan 100 kişilik bir grup, yürüyüşe geçmek istedi. Gösteri yapılacağı istihbaratı üzerine önceden cami çevresinde tedbir alan polis, kalabalığa müdahale ederek yürüyüşe engel oldu. Cami bahçesinde tekbir getirip polisle tartışan grup, boykot edilmesi için Danimarka mallarının yazılı olduğu bildiriler dağıtıp, yürümekte ısrar edince megafonla kalabalığa seslenen Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Sambur, "Sizden rica ediyorum. Lütfen dağılın. Bakın yürüyüş için zaten izniniz yok" dedi. Ancak grupta bulunan ve adının İsmail olduğu öğrenilen sarıklı ve cüppeli bir kişi tekbir getirmeye devam edince ortam gerildi. Olayların büyümemesi için kimseyi gözaltına almayan polis, kalabalığın bir süre daha bahçe içinde kalmasına izin verdi. Yaklaşık yarım saat sonra sakinleşen kalabalığa yine Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Sambur, "lütfen dağılın" diyerek bahçeden ayrılmalarını sağladı.

GÖSTERİ DEĞİL, AŞURE İZDİHAMI

Lalapaşa Camisi'ndeki grubun dağılmasından sonra Ulu Cami önünde de bir grubun toplanması üzerine polis yine harekete geçti. Cami çevresinde güvenlik tedbirleri artırılırken, kalabalığın dağıtılan aşure için toplandığı anlaşıldı. Bedava aşureden alabilmek için adeta birbirlerini ezen vatandaşlar izdihama neden oldu.

MUŞ ve AĞRI'DA BAYRAKLAR YAKILDI

Danimarka'yı protesto gösterileri Muş, Kars, Ağrı ve bazı ilçelerde de yapıldı. Kars'ta Merkez Camii'nde kılınan cuma namazı sonrasında toplanan 20 kişilik grup tekbir getirip, sloganlar attı. Atatürk Caddesi üzerinde yürüyerek Dinamarka mallarının alınmaması için boykot çağrısında bulunan ve bildiri dağıtan gruba polis müdahale etmedi. Muş'ta da belediye önünden yürüyüşe geçen yaklaşık bin kişi, tekbirler eşliğinde Danimarka bayrağını ateşe verdi. Ağrı'nın Patnos ve Doğubeyazıt ilçelerin de düzenlenen protesto gösterilerinde öfkeli kalabalık Danimarka ve Avrupa ülkelerine ait bayrakları yakarak yürüdü. Gösteri yapan guruplar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı